HDP'li Meral Danış Beştaş'tan, Bakan Derya Yanık'ın İmamoğlu provokasyonu açıklamasına tepki

HDP'li Meral Danış Beştaş'tan, Bakan Derya Yanık'ın İmamoğlu provokasyonu açıklamasına tepki
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Bakan Yanık'ın İmamoğlu'na yönelik taşlı saldırı açıklamasına tepki gösterdi. Beştaş, Yanık'a ilişkin, "Organize olduğu her haliyle aleni olan Erzurum’daki olayları İktidarın Bakanı meşrulaştırıyor" dedi.

Artı Gerçek - HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik provokasyon için "Erzurum belli hassasiyetleri olan bir yerdir. HDP seçmeniyle flörtleşmeden sonra Erzurum'un belli bir tepki göstereceğini var saymak gerekiyordu" sözlerini sarf eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a "Organize olduğu her haliyle aleni olan Erzurum’daki olayları İktidarın Bakanı meşrulaştırıyor" şeklinde tepki gösterdi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Erzurum’da yaptığı mitingde, otobüs üzerinde konuştuğu sırada bir grubun taşlı saldırısına uğradı. İmamoğlu yağan cisimler nedeniyle yanındakiler tarafından otobüsün içine alındı. Bölgede bulunan bazı kişilere taş isabet etti. Yaralananlar arasında bir çocuğun da olduğu görüntülere yansıdı. Vali olaylarda 17 kişinin yaralandığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da, katıldığı televizyon yayınında Ekrem İmamoğlu'nun dün Erzurum'da düzenlediği mitinge yapılan taşlı saldırıya ilişkin, "Erzurum belli hassasiyetleri olan bir yerdir. HDP seçmeniyle flörtleşmeden sonra Erzurum'un belli bir tepki göstereceğini var saymak gerekiyordu" ifadelerine yer verdi.

HDP'Lİ BEŞTAŞ'TAN TEPKİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı canlı yayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum'da dün uğradığı saldırıya ilişkin "Nitekim Erzurum belli hassasiyetleri olan bir yerdir. Maalesef Van mitingindeki o işaretlerden, HDP seçmeniyle flörtleşmeden sonra Erzurum'un belli bir tepki göstereceğini varsaymak gerekiyordu” sözlerine tepki gösterdi.

Beştaş, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Organize olduğu her haliyle aleni olan Erzurum’daki olayları İktidarın Bakanı meşrulaştırıyor. Çocukların dahi ağır yaralandığı bu olaydan hoşnut görünen bakana cevabı Erzurum halkı sandıkta verecek. Fakat tehlikeli olan şu ki; iktidar bu vahim olayları meşrulaştırıyor ve normalleştiriyor. Çok kıymetli halkımıza şunu söylemek isterim: İktidarın provokasyonlarına geçit vermeyelim." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar