HEDEP İstanbul’da kongreye hazırlanıyor: Halk için, halkla birlikte yürüyoruz

HEDEP İstanbul’da kongreye hazırlanıyor: Halk için, halkla birlikte yürüyoruz
HEDEP, 12 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştireceği olağanüstü kongresi için hazırlıklarını sürdürüyor. Kongreye çağrı yapan partililer, "İstanbul’u önemsiyoruz ve İstanbul’u haramilerden kurtarmak üzere, kongremize güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul İl Kongre Komisyonu, 12 Kasım’da Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek olağanüstü kongreye dair il binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanları İlknur Birol ve Murat Kalmaz, HEDEP İstanbul İl Eşbaşkanı Beser Çelik, HEDEP İstanbul İl Kongre Komisyonu Eşsözcüleri Leyla Can ve Atilla Özdoğan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) ve Devrimci Parti temsilcileri katıldı.

'HALKLA BERABER YÜRÜYORUZ'

Açıklama yapan HEDEP İl Kongre Komisyonu Eşsözcüsü Attila Özdoğan, büyük bir kararlılık ve inançla, İstanbul’u barışın, eşitliğin ve özgürlüğün coğrafyası haline getireceklerini dile getirdi. Bunun için örgütlülüğü büyüttüklerini belirten Özdoğan, eşitlik ve özgürlüğe doğru bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini ifade etti. Özdoğan, şöyle konuştu:

"Bu şehri şehir yapan emekçilerle büyüyoruz. Üreten, yaratan emeğin İstanbul’unu, emeğin, direnişinin, kavgasının, haklılığının şehri yapmak için geliyoruz. Savaş tamtamlarının en yüksek sesle bağırdığı, işgallerin, katliamların dünyasına barışın sesini tüm sesleri bastıracak şekilde büyütmek için yürüyoruz. Kadınların İstanbul’u olsun diye, kadınlar bu kentte özgürce, eşit hissederek, varlıkları hiçbir sömürü olmadan yaşasınlar diye örgütleniyoruz. Halk için, halkla birlikte yürüyoruz."

'ÖRGÜTLENME VE MÜCADELE DIŞINDA BİR ŞANSI YOKTUR'

Tecrit edilmiş hayatı, tecrit rejimini, tecrit hukuksuzluğunu özgürlükle kırmak için geliyoruz” diyen Özdoğan, umudun en köklü mücadele kaynakları olduğunu vurguladı. Hedeflerinin birlikte başarı olduğunu, yol pusulaların ise direniş olduğunu dile getiren Özdoğan, “Yüzünü geleceğe ve umuda dönenlerin örgütlenme ve mücadele dışında bir şansı yoktur. Sokakları, mahalleleri, fabrikaları, atölyeleri, üniversite amfilerini hak mücadelelerinin gerçek zeminleri olarak örgütlemek, iktidarların lütfuna bırakmadığımız her hakkımızı sonuna kadar birlikte savunacak şekilde mücadele etmek üzere yeniden yan yana gelerek büyüyoruz" diye konuştu.

'İSTANBUL’U ÖNEMSİYORUZ'

Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırıları hatırlatan Özdoğan, savaş politikalarına karşı duracaklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankara’da yakın zamanda kongremizi gerçekleştirdik. Bu kongrede iki önemli mesaj açığa çıktı. Bunlardan biri 25 yıldır İmralı Adası’nda tecrit altında tutulan Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması diğer ise Rojava'da yaşanan savaş politikalarına karşı durma noktasında önemli mesajlar açığa çıktı. Bu mesajlar eşliğinde illerde kongreye gidiyoruz. İlk kongremiz İstanbul ve İstanbul’un Türkiye demek olduğunu biliyoruz. İstanbul’un mücadelenin şehri olması sebebiyle emekçilerin en güçlü olduğu bir kent olması nedeniyle İstanbul’u önemsiyoruz ve İstanbul’u haramilerden kurtarmak üzere, kongremize güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz. Bu anlamda kolları sıvıyor ve İstanbul’a el koyuyoruz. Bütün halkımızı 12 Kasım’da kongreye bekliyoruz."

'İSTANBUL DEMOKRASİNİN BEŞİĞİDİR'

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol ise, İstanbul’un demokrasinin beşiği olduğunu vurgulayarak, “İstanbul’da yaprak kıpırdasa Kürdistan’da büyük rüzgarlar eser” dedi. HEDEP İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu da İstanbul il kongresinin rejimin faşizan uygulamalarında karşı bir umut olacağını belirtti. (MA)

Öne Çıkanlar