HSK yargı kararnamesi: Sinan Ateş soruşturmasında görevden alınan Durdu Özer Ankara Adliyesi'nden uzaklaştırıldı

HSK yargı kararnamesi: Sinan Ateş soruşturmasında görevden alınan Durdu Özer Ankara Adliyesi'nden uzaklaştırıldı
Hakimler ve Savcılar Kurulu, adli yargıdaki 4 bin 9 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Sinan Ateş soruşturmasında görevden alınan Durdu Özer, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

Artı Gerçek - HSK adli ve idari yargı 2024 yılı ana kararnamesini açıkladı. Adli yargıdan 4 bin 9 hakim ve savcının görev yeri değişikliği talebi karara bağlandı.

YSK'nin yargı kararnamesinde,, Ankara'da sokak ortasında öldürülen ve aydınlatılamayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmayı yürütürken görevden alınan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Böylece Durdu Özer, Ankara Adliyesi'nden uzaklaştırılmış oldu.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) adli ve idari yargı 2024 yılı ana kararnamesini açıkladı. Adli yargıdan 4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değişikliği talebi karara bağlandı. İdari yargıda 290 hakim ve savcının görev yeri değişiklik talebi karşılandı.

DURDU ÖZER BÖYLECE ANKARA ADLİYESİ'NDEN UZAKLAŞTIRILMIŞ OLDU

Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmayı yürütürken görevden alınan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atanarak 'bölge savcısı' oldu.

YİNE ATEŞ SORUŞTURMASI SAVCISI KAYA ÇINAR SAVCILIĞI'NA ATANDI

Durdu Özer, Sinan Ateş cinayeti dosyasında Ahmet Yiğit Yıldırım’ı şüpheli olarak dosyaya kaydeden, dosyaya bilirkişi raporunu kazandıran isimdi. Özer ile birlikte yine Ankara Adliyesi'nde Sinan Ateş dosyasında görev yapan savcı Durmuş Ali Kaya da Ankara'dan Çınar Savcılığı'na atandı.

ADLİYE ODASINI CEPHANELİĞE ÇEVİREN TABUR, KARŞIYAKA'YA ATANDI

Rahip Brunson davasına da bakmasıyla bilinen ve İzmir Adliyesi’nde bulunan 'dinlenme odası'ndaki cephaneliği tepkilere neden olan hakim Oktay Tabur, İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı tenzili rütbe ile Karşıyaka Hâkimliği'ne atandı.

izmir-adliyesi-hakim-cephanelik.webp

MHP MİLLETVEKİLİNİN KÜFÜR ETTİĞİ HAKİMİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un 31 mart seçimlerinde küfür ettiği Pınarbaşı Hakimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya’nın görev yeri değiştirildi.

Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamesi’ne göre, Ramazan Kaya’nın Bozüyük hakimi yapıldı.

32 Mart yerel seçimlerinde, Alparslan Türkeş’in memleketi olan Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'nin adayı Deniz Yağan 33,30 oy oranıyla seçimi kazanmıştı. Yüzde 31,18’de kalan MHP'nin adayı Menduh Uzunluoğlu ise sonuca itiraz etmişti. Ardından seçimlerin yenilenmesine karar verildi.

KIRKLARELİ'NDE BUNGALOVDA ÖLENLERİN AİLELERİ MAHKEME HEYETİNİN DEĞİŞMESİNİ İSTEMİŞTİ

İşletmesi Sisli Vadi'de altı kişinin öldüğü olayın soruşturmasını yapan savcı Muzaffer Lekesiz ve yargılamayı yapan mahkemenin üyesi eşi Merve Lekesiz Van Erciş'e atandı.

Yargılama sürerken kentteki bazı hakimler ve savcıların selden önce kaçak bungalovlarda bahar pikniği yaptığı ortaya çıkmıştı.

Olayda ölenlerin aileleri ise Lekesizlerin davadan alınması istemişti: “Burada haykırıyoruz, tarafsız olmayan savcı Muzaffer Lekesiz ve hukuksuz bir şekilde davamıza eli değen eşi Merve Lekesiz ve başsavcı Hazım Aslanca'yı 14 Şubat 2024 tarihinde gelip Sayın Bakanımıza dilekçe ile reddettiğimizi ve sebeplerini ve HSK müfettişi atamalarını istemiştik. 17 Şubat 2024 tarihinde HSK müfettişlerine ifade vermiştik. Sebepleri ile neden savcı, başsavcı ve hakime hanımdan şikayetçi olduğumuzu görevlilerini kötüye kullandıklarını sebepleri ile anlattık. Şimdi bugün 12 Haziran 2024 günü yine buradayız bu sefer içeride değiliz dışarıdayız"

HSK'DEN AÇIKLAMA

HSK'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 13 Haziran 2024 tarihi itibarıyla tamamlanarak karara bağlanmıştır.

Kararname ile atananlardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyen meslektaşlarımızın, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla tebligat yapılmasını beklemeksizin, taleplerini en geç 24 Haziran 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Hâkim Savcı Atanma Talep Formu” başlığı altında yer alan açıklama kısmını doldurmak suretiyle göndermeleri gerekmektedir.

Meslektaşlarımızın ayrıca fiziki dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır. (Görev mahallinde bulunmayanların bulundukları yerlerdeki adliyeler aracılığıyla mutlaka UYAP üzerinden göndermeleri gerekmektedir."

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladık. Kararname, HSK internet sitemizde (http://hsk.gov.tr) birazdan yayımlanacak. Yeni görev yerlerine atanan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımıza adaletin tecellisi yolunda başarılar diliyorum. Kararname, hakim ve savcılarımız ile aileleri, yargı camiamız ve ülkemiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar