Adalet Bakanı'ndan Sinan Ateş açıklaması: 'Bağımsız yargımız adaleti tecelli edecektir'

Adalet Bakanı'ndan Sinan Ateş açıklaması: 'Bağımsız yargımız adaleti tecelli edecektir'
Erdoğan-Ayşe Ateş görüşmesine katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Cumhurbaşkanımız dikkatle dinlendi... Yargıya güvenilmesi gerektiğini ifade etti" dedi.

Artı Gerçek - Adalet Bakanı Yılmaz, Ankara'da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "1 Temmuz'dan itibaren deliller mahkemede tartışılacak, bağımsız yargımız adaleti tecelli edecektir" dedi. Tunç, 1 Temmuz'da başlayacak Sinan Ateş davasında 22 tutuklu sanığın bulunduğunu belirterek, 1.5 yıldır aydınlatılamayan ve MHP'lilerin isimlerinin karıştığı dava hakkında "Bağımsız yargımız adaleti tecelli edecektir" iddiasında bulundu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısı öncesinde gazetecilerin açıklama yapan Tunç, dün kendisinin de katıldığı Ayşe Ateş-Tayyip Erdoğan görüşmesi hakkında şunları söyledi:

"Görüşmede ben de bulundum. Cumhurbaşkanımız dikkatle dinlendi. Bir hukuk devleti olduğumuzu belirtti. Hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını söyledi. Devam eden bir dava ve soruşturma var. Yargıya güvenilmesi gerektiğini ifade etti. 1 Temmuz'da duruşma başlıyor; 22 tutuklu sanık var. Dosya zaten kamuoyunun gündeminde. Delilleriyle paylaşılmış durumda. Soruşturması devam eden kişiler bakımından süreç devam ediyor.

1 Temmuz'dan itibaren deliller mahkemede tartışılacak, bağımsız yargımız adaleti tecelli edecektir. Cumhurbaşkanımız bunları ifade ederek yargıya güvenmemiz gerektiğini söyledi."

'SAVCILARIMIZ TEHDİT İDDİALARINI ARAŞTIRIR'

Tunç, Ayşe Ateş'in tehdit edilmesi hakkında da, "O konuda eğer varsa bir şikayetimiz ilgili mercilere aktarın dedik. Savcılarımız o iddiaları araştırır, tehdit söz konusuyla gerekli işlemler tespit edildiğinde gerçekleşir" ifadelerini kullandı. Ayşe Ateş, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendisine yönelik tehditlerin incelenmesi için Erdoğan'ın Tunç'a talimat verdiğini söylemişti.

'AYHAN BORA KAPLAN DAVASINDA İADE SÜRECİNİ BEKLİYORUZ'

Adalet Bakanı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması hakkında da bilgi verdi. Elektronik kelepçe ile ev hapsindeyken yurtdışına kaçabilmesi nedeniyle Ankara Emniyeti'nde kriz yaratan gizli tanık Serdar Sertçelik'in Macaristan'dan iadesini talep ettiklerini belirten Tunç, "Dosyalarımız Macaristan makamlarına intikal etti. 40 günlük geçici bir tutuklama kararı verildi. O dosyalarımızın tercümesi ulaştı ve oradan gerekli iade sürecini bekliyoruz" diye konuştu.

'HAYVANLARIMIZI KORUMAMIZ LAZIM'

Tunç, sokakta yaşayan hayvanların katledilmesine ilişkin madde ile büyük tepki çeken düzenleme hakkında da bilgi verdi. "Hayvanlarımızı korumamız lazım. Onların dilleri yok, dertlerini anlatamazlar" diyen Tunç, "Hayvanları koruma noktasındaki kararlılığımız sürüyor. Hayvanları koruma kanununda yaptığımız değişikliklerle, hayvanlara karşı eziyet eden, onları öldürenlerle ilgili cezaların artırılmasıyla ilgili düzenlemeleri hayata geçirdik. Kedilere, köpeklere eziyet edenlerle ilgili yargının huzuruna gelen birçok dava oldu ve sanıklar hapis cezası aldı" dedi.

Tunç, "Tabii hayvanların kendilerine, birbirlerine de zarar vermemeleri lazım. Başıboş köpeklerin insanlara zarar verdiği konuları da hep beraber görüyoruz. Bu konuda ölen vatandaşlarımız var, okula gidemeyen çocuklar var, namaza gidemeyen vatandaşlarımız var. Sokakların da korunaklı olması lazım. Hem insanlarımızı korumak lazım, hayvan sağlığı da önemli. Ortayolu TBMM'deki milletvekillerimizin bulacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar