HÜDA PAR'ın seçim vizyonu: 'Zina suç olmalı, 6284 kaldırılmalı'

HÜDA PAR'ın seçim vizyonu: 'Zina suç olmalı, 6284 kaldırılmalı'
HÜDA PAR'ın açıkladığı seçim vizyonu belgesinde, zinanın suç sayılması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair 6284 sayılı kanunun kaldırılması önerileri yer aldı. Belgede ayrıca karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılması istendi.

Artı Gerçek - Seçimlerde Cumhur İttifakı'na katılan ve dört yöneticisi AKP'den milletvekili adayı gösterilen HÜDA PAR, ‘2023 Seçim Vizyon Belgesi’ni açıkladı. HÜDA PAR Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin tarafından açıklanan vizyon belgesine, kamuoyunda çok tartışılan kadınların haklarına yönelik kısıtlama talepleri damga vurdu.

‘6284 KALDIRILMALI, ZİNA SUÇ OLMALI’

Vizyon belgesinde Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair 6284 sayılı kanun hedef alındı ve zinanın suç sayılması savunuldu:

“Kadına yönelik her türlü şiddetin ve istismarın önlenmesi için, kadının çalışma şartlarının fıtratına ve insan haysiyetine uygun hale getirilmesi için, aile kurumunun nesli ifsat eden zararlı akımlara karşı korunması ve güçlendirilmesi için, yuvaları dağıtan evlilik dışı ilişkilerin, nikâhsız birlikteliklerin ve zinanın yeniden suç sayılması için, sapıklığın propagandasının suç kapsamına alınarak yeni nesillerin zararlı akımlardan korunması için, 6284 Sayılı Kanun’un değiştirilmesi ve süresiz nafaka uygulamasına son verilmesi için, evlilikte 25 yılını tamamlayan kadınlara emekli maaşı bağlanması için HÜDA PAR Meclis’te olmalıdır.”

'KARMA EĞİTİM ZORUNLU OLMAKTAN ÇIKMALI'

Vizyon belgesinin eğitim başlığında da karma eğitim hedef alındı ve şöyle denildi:

"Gençlerimizin inançlı, ahlaklı, eğitimli ve iş sahibi olması için, yeni nesillere bilgi ve becerinin yanında ahlak eğitiminin de verilmesi için, karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılması için, öğrencilerimize servis ve yemek desteği verilmesi için HÜDA PAR Meclis’te olmalıdır."

HÜDA PAR’ın Kürt sorununun çözümüne dair görüşleri de belgede şu şekilde yer aldı: "Hukuku olmayan ve bu sebeple sözde kalan Türk-Kürt kardeşliğinin adalet temelinde dil, kimlik ve bölgesel kalkınmışlık farkının ortadan kaldırılması suretiyle gerçek anlamda tesis edilmesi için, HÜDA PAR Meclis’te olmalıdır.”

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE ÖVGÜ

AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden övgüyle bahsedilirken parlamenter sistemin istikrarsızlık yarattığı savunuldu. Yeni bir Anayasa’nın gerekliliğine dikkat çekilen vizyon belgesinde "Gelinen aşamada fert, toplum ve devlet açısından bir yenilenmeyi kaçınılmaz kılmaktadır. Bu yenilenme de ancak yeni bir anayasa ile mümkün olabilecektir" denildi.

DÖRT HÜDA PAR'LI AKP LİSTELERİNDE

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Sekreteri Şehzade Demir, Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Faruk Dinç, AK Parti listelerinden milletvekili adayı olarak gösterilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar