Hükümetin yerel seçim planı: Mültecileri sınırdışı etme operasyonları

Hükümetin yerel seçim planı: Mültecileri sınırdışı etme operasyonları
Gazeteci Nuray Babacan, hükümetin yerel seçime yönelik çalışmaları kapsamında yeni hedefin mülteciler olduğunu yazdı. Babacan'a göre önümüzdeki günlerde bol görselli mülteci operasyonları gerçekleştirilecek.

Artı Gerçek - Mülteciler hem muhalefetin hem de iktidarın, seçim propagandası haline getirilmiş durumda. Hükümetin, mülteci tartışmasının mayıs ayındaki milletvekili seçiminde oy oranına olumsuz yönde yansıdığını gördüğünü belirten Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bu nedenle önümüzdeki günlerde mületcilere yönelik bol görselli operasyonlar yapılacağını belirtti.

Nuray Babacan bugünkü 'Seçim öncesi aynı algı operasyonu: Kangrene dönen göçmen sorunu' başlıklı yazısında, konuya ilişkin Ankara'da konuşulanları yazdı. Babacan'ın yazısı özetle şöyle:

"Genel seçimlerde, 'göçmenler, kaçak işçiler ve kaçak mülteciler' konusunun en az ekonomik kriz kadar başlarına dert açtığını gören hükümet üyeleri, yerel seçim öncesinde operasyona hazırlanıyor. Kapalı kapılar ardındaki çalışmaların tamamı önümüzdeki 6 ayı rahat geçirmeye yönelik. Köklü çözüm hem bütçe hem de Suriye ile iyi ilişkiler gerektiriyor ki şu an ikisi de yok.

Önümüzdeki günlerde bol görselli kaçak göçmen operasyonları göreceğiz. Hükümet, önce göçmenlere şehir değiştirmeyi yasakladı. Beş kişiden fazla dolaşıp dikkat çekmeyin uyarıları yapılıyor. Dikkat çekmemek için kaçak göçmen işçilerin işyerlerinde yatıp kalkmaya başladığını da öğrendik. Yani ameliyatlık hastaya yara bandı ile tedavi öneriliyor.

VİZE ZORLAŞTIRILACAK

Göç yönetimi konusunda başta Suriyeliler olmak üzere birden fazla başlık bulunuyor. Özellikle son aylarda Afganistan ve Pakistan’dan gelen kaçaklara karşı farklı süreçlerin işletilmesi gündeme geldi. Örneğin, yasal yollardan gelip 90 gün vize alanların ülkelerine dönmedikleri görüldü.

Yerel seçim öncesinde, ikamet izni uzatma işlemlerinin zorlaştırılmasına karar verildi. Bunun yanı sıra vize almak da eskisi gibi kolay olmayacak. Yani, AB ülkelerinin bize uyguladığı sistem uygulanacak. Türkiye’den vize talep edenler ve ikamet izni süresini uzatmak isteyenlerden, banka hesabı, gelir belgesi, tapu gibi belgeler istenecek. Sağlık sigortası yaptırması zorunluluğu getirilecek."

Öne Çıkanlar