Hürriyet yazarının iddiası: Deniz Baykal'ın kızı yeni parti kuruyor

Hürriyet yazarının iddiası: Deniz Baykal'ın kızı yeni parti kuruyor
Aslı Baykal'ın, CHP içindeki Kemalist kesimi bir araya getirecek parti kuracağı iddiası öne sürüldü.

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, CHP’li Deniz Baykal’ın kızının yeni parti kuracağı iddiasında bulundu. Bayer’in iddiasına göre Aslı Baykal ‘Halk Parti’ isminde yeni parti kuracak.

Bayar’a göre CHP’den kopuşun gerekçesi ittifak siyaseti. Söz konusu yazıda bu konu, "Kemal Bey, partide ‘başkaldıranları’ uzlaşmaya çağırmadığı için tepkiler daha büyüyor. Kopuşlar ve çekilmeler dikkat çekiyor. İYİ Parti’ye gösterilen ‘sıcaklık’ parti içi muhaliflerine gösterilmiyor.

CHP’deki tahribatın farkında olan siyasal araştırmacıların "Kazan kaynıyor" diye alarm mı vermesi lazım!

Parti içi barışın sağlanması gerektiği vurgulanmıyor. Muhalefetin saldırısı ve baskısına direnemiyor. CHP savunulmuyor, aksine parti içinde ağır eleştirilerin tonu daha da artıyor" şeklinde dile getirildi.

‘KEMALİST KANAT GIDIKLANIYOR’

CHP’nin aşındırıldığını ve savrulduğunu öne süren Bayer, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun etrafında destekleyen kimsenin kalmadığını vurgulayarak, "İktidar kanadında CHP’nin Kemalist kanadı gıdıklanıyor, ağır eleştiriler yapılıyor. Kemal Bey’in etrafında ‘adam’ kalmadı, nasıl bir genel başkan olduğu sorgulanmaya başladı.

CHP’den yeni bir parti mi doğdurulmak isteniyor? Evet, dışarıda ‘üflenen’lere göre böyle.

Partinin kurucuları olarak Yılmaz Ateş, Mehmet Sevigen, Algan Hacaloğlu, Mustafa Özyürek’in isimleri gündeme getiriliyor. Onur Öymen ve Şahin Mengü’nün adını fısıldayanlar da var.

İsmi ‘Halk Parti’ olacakmış" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar