İbrahim Kalın'dan Rojava'ya askeri harekat mesajı: Yarın, haftaya veya her an

İbrahim Kalın'dan Rojava'ya askeri harekat mesajı: Yarın, haftaya veya her an
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) yönelik olası askeri harekata ilişkin soruyu yanıtladı: "Operasyon yarın, haftaya veya her an olabilir."

Artı Gerçek - Hükümetten, Rojava'ya yönelik olası askeri harekata ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye Demokratik Güçleri'ni (SDG) hedef alacak harekat için, "Bunların bugün mü yarın mı olacağını açıklamak gibi bir şeyimiz yok tabii ki elbette. Yarın, haftaya veya her an olabilir. Farklı şekilde operasyonlar yapılabilir. Bu operasyonlar her an yapılabilir. Bugüne kadar nasıl yapıldıysa bundan sonra da yapılmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

A Haber'de açıklamalarda bulanan Kalın, "Suriye'ye beşinci harekat ne zaman? İki operasyon aynı anda olur mu?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Türkiye bu tür tehdit algısını belli bir noktaya getirdikten sonra gereğini yapar. İki olur başka yerlerde olur çok kapsamlı olur kısa süreli olur çok farklı şekillerde bu operasyonlar yapılabilir. Biz sorumluluk sahibi bir devlet olarak müttefiklerimizle ve komşu ülkelerle bu tür operasyonları elbette değerlendiririz konuşuruz. Ancak kimseye önceden bilgi verip icazet almak izin almak gibi bir şey söz konusu değildir. Ama gerekli bilgi paylaşımını yapar gerekli istihbari paylaşımları yapar fakat kendi tehdit algısı çerçevesinde atması gereken adımları da mutlaka atar.

'ABD, RUSYA VE İRAN'LA YERİ GELDİĞİNDE KONUŞUYORUZ'

ABD ile Rusya ile yeri geldiğinde İran ile başka yerlerde, başka ülkelerle yeri geldiğinde Irak makamlarıyla Irak'a bir operasyon yaptığımızda bunlar her düzeyde konuşulur. Ama öncelikli olarak bazen kamuoyunda şöyle bir şey gündeme geliyor; işte ABD'liler rahatsız, Rusya şöyle dedi bunlar böyle dedi vesaire diye. Onlar rahatsız olabilirler, pozisyonlarını ifade edebilirler, pozisyonları kayda geçirebilirler ama bu bizim atacağımız adımları hiçbir şekilde etkilemez. Biz bunu da açık bir şekilde zaten kendilerine de ifade ediyoruz.

Sahada işte şurada ABD askerleri var onlara bir zarar gelmesin, koordine edilsin dikkat edilsin denildiğinde de biz tabii ki zaten bugüne kadar hiçbir zaman Suriye'de doğrudan ABD askerlerini yahut Rus askerlerini vesaire hedef almadık. Zaten böyle bir kastımız yok bizim hedefimizin ne olduğu bellidir.

'BURADA NE YAPIYORLAR'

Ama açıkçası burada bizim hedef aldığımız terör noktalarında ABD'lilerin veya Rusların veya başkalarının bir takım unsurları varsa öncelikle onların bunu bir değerlendirmesi gerekiyor. Bu kişiler burada ne yapıyorlar? Türkiye'ye yönelik bir terör saldırısı olduğunda orada şu unsur var bu unsur var aman oraya girmeyelim burayı hedef almayalım dediğinizde tam da teröristlerin istediği şeyi yapmış olursunuz. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar