Emin Şen 'danışman' sıfatıyla İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde

Emin Şen 'danışman' sıfatıyla İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde
İçişleri Bakanlığı, CHP'li Özel'in "8 bin kişilik troll ordusunu yönetmekle" suçladığı Emin Şen'e dair iddialarını reddetti; "Bakan müşaviri görevi bulunmamaktadır" denildi. Bu sırada Şen'in bakanlık sitesindeki sıfatı, 'müşavir'den 'danışman'a çevrildi.

Artı Gerçek - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 8 bin kişilik bir 'troll ordusu'nu yönettiğini ve yüzbinlerce dolarlık ihaleler aldığını söylediği Emin Şen'in İçişleri Bakanlığı'ndaki görevi tartışma konusu oldu. Özel'in açıklamalarını yaptığı sırada bakanlık sitesinde 'müşavir', yani devlet memuru olarak görülen Şen'in sıfatı, sonradan "danışman" olarak değiştirildi.

İçişleri Bakanlığı ise konuya dair ilk açıklamasında, yüzbinlerce dolarlık ihaleler aldığı iddia edilen Şen için " "CHP Milletvekili Özgür Özel’in ismini zikrettiği Emin Şen devlet memuru olmayıp, bakan müşaviri görevi de bulunmamaktadır" dedi. İkinci açıklamada da, "Danışman mı, müşavir mi?" tartışmasına yanıt verildi.

"Sosyal medyada 'troll' ordusu kurduğu iddia edilen Emin Şen, iddia edildiği gibi Bakanlık Müşaviri veya 657'ye tabi devlet memuru değildir" denilirken, bakanlığın sitesinde yaşanan erişim sorunu ve "sıfat değişikliği" hakkında şöyle denildi: "Bir diğer kurgu da Bakanlık sayfasının erişime engellendiği iddiasıdır, burada sadece geçmişten kalan bir bilgi güncellenmiştir."

'4 EKİM 2016'DA MÜŞAVİRLİĞE ATANDI' DENİYORDU

Özel’in açıklamasını yaptığı sırada, Şen'in görevi, bakanlığın internet sitesinde 'müşavir' olarak görülüyordu. Bu göreve 4 Ekim 2016'da atandığı belirtiliyordu.

emin-sen5.jpeg

Sonrasında ise söz konusu sıfat "bakan danışmanı" olarak değiştirildi.

Sitede arama yapıldığında çıkan sonucun tarihi ise 03.03.2014.
emin-sen-1.jpg

Söz konusu sayfada, Şen'e ait kişisel bilgiler bulunuyor. 1978 doğumlu olduğu belirtilen Şen hakkında şunlar deniyor: "Türkiye'nin ilk yeni nesil iletişim çalışmalarını gerçekleştiren Emin Şen, önde gelen medya kuruluşlarında danışmanlık ve Yeni Medya eğitimleri verdi. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif rol alan Emin Şen Lisans işletme mezunu, evli ve iki çocuk babasıdır, ve Bakan Danışmanlığı görevini yürütmektedir."

SOYLU'NUN AÇTIĞI SEMİNERDE 'EĞİTİM' VERMİŞ

Emin Şen, İçişleri Bakanlığı tarafından 18-22 Aralık 2017'de düzenlenen ve açılış konuşmasını Soylu'nun yaptığı seminerde, bakan danışmanı olarak "Medya/Sosyal Medya Kullanımı" eğitimi vermiş.

emin-sen.jpg

Aydın Valiliği tarafından 25 Haziran 2020'de Facebook'tan paylaşılan fotoğrafa düşülen notta da, Şen'in "İçişleri Bakanı Danışmanı" sıfatıyla dönemin Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret ettiği belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

emin-sen-antalya.jpg

Öne Çıkanlar