İddia: Erdoğan yerel seçim yenilgisi sonrası Kılıçdaroğlu ile görüşmek için aracı gönderdi

İddia: Erdoğan yerel seçim yenilgisi sonrası Kılıçdaroğlu ile görüşmek için aracı gönderdi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, partisi AKP'nin 31 Mart yerel seçimlerindeki yenilgisinin ardından eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için bir aracı gönderdiği ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu'nun da bu iddiayı yalanlamadığı belirtildi.

Artı Gerçek - Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, AKP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'nin birinci partisi konumunu kaybederek CHP'nin gerisine düşmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için aracı gönderdiğini yazdı. Ataklı, bugün yayımlanan köşesinde, ilk olarak "kulis bilgisi" olarak aldığı duyumu Kılıçdaroğlu'na da sorduğunu belirtti.

"Önce bir kulis bilgisiydi şimdi yazacaklarım. Erdoğan’ın seçim yenilgisinden sonra CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na görüşmek için bir aracı gönderdiğini öğrendim" diyen Ataklı, şöyle devam etti:

"Aracı Ankara’da genellikle AKP’lilerin çok rağbet ettiği bir özel hastanenin sahibiydi. Sonra Kemal Kılıçdaroğlu’na telefon edip sordum. Yalanlamadı.

Sadece “Beni doğrudan aramadı, bu nedenle aracı olan kişiye ne kadar güvenebileceğimi bilemem, ama böyle bir görüşmeye yanaşmayacağımı ilettim, sonra da zaten ses çıkmadı” dedi."

Ataklı, "Erdoğan, Kılıçdaroğlu ile üstelik artık genel başkan değilken neden görüşmek istesin? Kılıçdaroğlu bu konuda bir yorum yapmadı" ifadelerini kullandı.

Yazısının devamında Erdoğan'ın seçim yenilgisi sonrası "muhalefetle yakınlaşma gereği" hissetmiş olabileceği yorumu yapan Ataklı, Kılıçdaroğlu ile görüşmeye çalışma hamlesini şöyle değerlendirdi:

"Esas görüşmek istediği Özgür Özel. Ama doğrudan ona böyle bir çağrı yapmayı karizması açısından sakıncalı gördü. Eğer görüşme olabilse muhtemelen Kılıçdaroğlu’ndan “Özel’le görüşelim, ama çağrı ondan gelsin” diyecekti.

Kılıçdaroğlu görüşmeyince bu konuyu halletmesi için Özgür Özel’in de kıramayacağı en eski gazetecilerden Yavuz Donat devreye sokuldu.

Yavuz Donat, Özel’i özel röportaj ikna etti, sorularla sıkıştırdığı Özel’den “Tabii ki Erdoğan’la görüşürüm” cümlesini almayı başardı.

Sabah gazetesi bu röportajı manşete çıkardı ve bir anlamda Özel’i bağladı. Ardından iki görüşme gerçekleşti." (Kaynak)

Öne Çıkanlar