Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nden siyasi açıklama: DEM Parti'yi hedef aldı

Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nden siyasi açıklama: DEM Parti'yi hedef aldı
Iğdır Emniyet Müdürlüğü, usulsüz bir şekilde işe alındıkları gerekçesiyle işlerine son verilen 'çalışanlar' üzerinden yaptığı siyasi açıklamayla DEM Parti'yi hedef gösterdi.

Artı Gerçek - Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya'nın usulsüzce işe alındığı tespit edildikten sonra işine son verilenleri ziyareti sırasında kullandığı ifadeler tartışma yarattı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), belediye önünde eylem yapanlara "Size karşı dışardan gelecek her türlü baskı emniyet kuvvetleri tarafından bertaraf edilecektir" diyen Sakarya'ya tepki gösterdi, Iğdır Emniyet Müdürlüğü de 'siyasi' bir açıklama yaparak DEM Parti'yi hedef gösterdi.

DEM Parti yönetimindeki Iğdır Belediyesi, kayyım döneminde işe gelmeden maaş alan ve usulsüz bir şekilde işe alındıkları tespit edilen çok sayıda kişinin işine 5 Temmuz'da son verdi. Seçimlere kısa bir süre kala işe alınan kişiler, bunun üzerine 9 Temmuz’da belediye önünde eyleme başladı.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN 'DESTEK' AÇIKLAMALARI

Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya da AKP'li yöneticileriyle birlikte söz konusu kişilere destek ziyaretinde bulundu. Sakarya, "Öncelikle bu kutsal günlerde muharrem ayının başında böyle adaletsiz ve hukuksuz bir işlem olmasaydı. Sizden benim ricam; haklı, hukuksal durumunuzu muhafaza etmenizdir. Bu şekilde gösterilere hukuk çerçevesinde devam etmeniz. Size karşı dışardan gelecek her türlü baskı emniyet kuvvetleri tarafından bertaraf edilecektir. Hak hukuk adalet diyorsunuz benimde inancım hak hukuk ve adalet en kısa sürede tecelli edilecek” ifadelerini kullandı.

DEM PARTİ TEPKİ GÖSTERDİ

DEM Parti, bu olay sonrası sosyal medyadan açıklama yaptı. Belediye yönetimi, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Iğdır İl Emniyet Müdürü’nün Iğdır Belediyemiz önünde yaptığı provokatif açıklama, iktidarın ülkeyi getirdiği çeteleşmenin fotoğrafıdır. Bir emniyet mensubunun haddi olmayan bu açıklamasıyla ilgili hukuksal mücadelemizi sonuna kadar kullanacağız. Halkın iradesini böyle ucuz tehdit ve şantajlara gasp etmenize izin vermeyeceğiz.”

EMNİYETTEN 'SİYASİ' AÇIKLAMA

Belediyenin paylaşımlarının ardından Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emniyet Müdürlüğümüz tüm vatandaşlarımıza, -Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Caferi vb. dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın- hakkaniyetle güvenlik hizmeti sağlamaktadır. Yine Müdürlüğümüz Anayasa ve Kanunların kendisine tevdi ettiği görev ve sorumlulukları, Mülki İdare Amirinden aldığı talimatlar doğrultusunda kişi veya kurum ayırt etmeksizin yerine getirmektedir. Bahse konu olayda da gerek işten çıkarılan işçilerin Belediyeye zorla girmek isteyebilecekleri gerekse Belediye zabıtalarının işçilere karşı güç kullanabilecekleri şeklinde edinilen bilgiler sonrasında, kolluk kuvveti olarak Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nun (PVSK) vermiş olduğu önleyici hizmet görevi yerine getirilerek, oluşabilecek yasa dışı olayların önüne geçilerek, olayların kontrol dışına çıkması ve menfur bir hal alması engellenmiştir. Hal böyleyken yasal mevzuat çerçevesinde her vatandaşının hakkını korumakla görevlendirilmiş olan Müdürlüğümüzün başarıyla yapmış olduğu bu görevi, ‘Biji Portekiz’ deyip de ‘Biji Türkiye’ diyemeyen, sırtını PKK, YPG ve PYD gibi vatanımızı bölmeye çalışan terör örgütlerine dayamış olanların anlamasını beklemek mümkün olmadığı gibi, Müdürlüğümüzün bu güruhlardan çete ve çeteleşme hakkında öğrenecek bir durumu da söz konusu değildir.

2009 yılında Iğdır Belediyesini 86 yıl sonra aldık diyenler şunu bilmelidir ki; 1923 tarihinde Iğdır, Hocalı’da bebeklerin gözlerini oyan, hamile kadınların karınlarını deşerek katleden Hınçak ve Taşnak Ermeni çetelerin ağababalarından alınmış olup, ilelebet de Türkiye Cumhuriyeti’nin müstesna bir ili olarak kalmaya devam edecektir. Iğdırlı hemşehrilerimiz de kasıtlı, art niyetli ve haince konuyu mecrasından saptırma gayretinde olan bu ırkçı ve kirli zihniyete prim vermemekte, kanunların kendilerine tanımış olduğu haklarını molotof atmadan, polise saldırmadan, bayrak yırtmadan, kimsenin canına ve malına zarar vermeden, dükkânları yağmalamadan demokratik bir şekilde hakkını kullanmaktadır. Bahse konu gösteriler hukuk çerçevesinde bu şekilde devam ettiği sürece ülkemizin herhangi bir yerinde olduğu gibi Iğdır’da da aynı şekilde gerek kamunun ve göstericilerin güvenliği için alınan tedbirler tavizsiz bir şekilde uygulanmaya devam edecektir.” (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar