AKP'de Eskişehir krizi: İl Başkanı ilçe başkanlarına 'Çocuksu hareketler yapıyorlar' dedi

AKP'de Eskişehir krizi: İl Başkanı ilçe başkanlarına 'Çocuksu hareketler yapıyorlar' dedi
AKP Eskişehir İl Teşkilatı arasında yaşanan gerilim büyüyor. AKP İl Başkanı Albayrak, Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer ve Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın’ı parti içi meseleleri medya önünde tartışmakla eleştirerek "Çocuksu hareketler yapıyorlar" dedi.

Özge ZAİM


ESKİŞEHİR - AKP Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer ve Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın’ın bir süredir medya üzerinden sürdürdükleri eleştirilere AKP İl Başkanı Gürhan Albayrak'dan yanıt geldi. Basın toplantısı düzenleyen Albayrak, ilçe başkalarının eleştirilerine sert çıktı.

GÖREVDEN ALMA SİNYALİ VERDİ

İlçe başkanlarının görevden alınacağı sinyalini veren Albayrak, "AK Parti büyük bir ailedir. Her seçim sonrası kendisini yenileyen bir partidir. Kazandığı yerde dahi yeniler. Biz bunlarla ilgili kapsamlı istişaremizi yaptık. Raporlarımızı hazırladık ve gönderdik. Genel merkezimizle olan istişaremiz devam ediyor. Bu noktada bazı ilçe başkanlarımızın yapmış olduğu yöntem doğru bir yöntem değil. İçimizde konuşulacak, istişare edilecek konular. Onlar farklı bir iletişim dili ortaya koydular. Bazı şeyleri medya üzerinden yönetmeye çalıştılar. Bence doğru değil. Onun için de biz burada şunu söylüyoruz. AK Parti büyük bir aile. İçimizde bu konuları istişare edeceğiz. Bunu medya üzerinden yapmanın doğru olduğu kanaatinde değiliz" diye konuştu.

'İLÇE BAŞKANLARIMIZLA İLGİLİ TANSİYONUN YÜKSELDİĞİ ANLAR OLDU'

İl Başkanlığı görevini 31 Mart Yerel Seçimlerinden iki ay önce devraldığını hatırlatan Albayrak, "Çok güzel bir seçim dönemi geçirdik. İlçe başkanlarımızla alakalı bazı program akışında tansiyonun yükseldiği anlar oldu mu, oldu. Sonuçta bir seçim atmosferi, ister istemez olur. Bazı hareketleri kendi kendilerine yaptılar, çok da fazla bilgimiz olmadan. Hâlâ da yapıyorlar. Bence çok gereksiz. Çocuksu tavırları ve çocuksu hareketleri kabul etmiyorum. Bayramlaşmaya davet edildi. Hepsi tek tek arandı, görüşüldü. Bir sıkıntı yok. Bayramlaşmadan haberleri, bilgileri vardı. Bize şehir dışındayız dediler. Katılmamaları kendi bileceği iş" dedi. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar