İmamoğlu aday mı gösterilecek?: 'Genel başkanımız paylaşacaktır'

Ekrem İmamoğlu, siyasi yasak istenen istinaftaki davasıyla ilgili, "Tam bir sefillik" dedi. Cumhurbaşkanı adayı gösterileceği yönündeki açıklamalar da sorulan İmamoğlu, CHP'de yapılan toplantıyı işaret ederek, "Genel başkanımız paylaşacaktır" dedi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, istinaf sürecindeki siyasi yasak talebiyle yargılandığı “ahmak davası”nı görüşmek üzere Emirgan’daki Beyaz Köşk’te CHP kurmaylarının yaptığı toplantıya bir süre katıldı.

Daha sonra Sancaktepe’ye geçerek Kent Lokantası açılışına katılan İmamoğlu'na, "Eğer hakkınızda siyasi yasak çıkarsa şöyle bir kulis yansıdı. Sizin cumhurbaşkanı adayı gösterileceğiniz konuşuluyor. Ne söyleyeceksiniz bununla ilgili” sorusu yöneltildi. İmamoğlu şu yanıtı verdi:

'BENİM BAŞKA GÖRÜŞMELERİM VARDI'

"Son günlerde gelişen ve tartışılan, ne yazık ki olmaması gereken bir davanın, bir siyasi yasak hem de 2 yıl 7 ay bir ceza davasına dönüşen hâliyle bana göre tam bir sefillik. Daha ileriye gidiyorum, bunu konuşmak bile insanı kötü hissettiriyor. Elbette bu konu, siyasi bir konu. Doğal olarak da partimizi ilgilendiren bir konu. Genel Başkanımız ve merkez yönetimi, bu meselenin İstanbul’da bizim hukukçularımızla birlikte tartışılmasını, bir arada konuşulmasını uygun gördü ve şu anda bu yönde arkadaşlarımız görüşme hâlindeler. Benim Emirgan’daki ofiste başka görüşmelerim vardı. Onları bitirdim. Çıkarken de onları selamladım. Teşekkür ettim, kolay gelsin dedim. Şu anda benim bildiğim bu kadar."

'GENEL BAŞKANIMIZ SİZLERİ ELBETTE BİLGİLENDİRECEKTİR'

"Sürecin hukuki tahlilini ve analizini yapacaklar. Elbette daha sonra, bu konunun sonrasında partimizin oluşacak ya da ortaya koyacakları düşünceyi ama partimizin yetkilileri, ama Genel Başkanımız paylaşacaktır. Genel Başkanımız da bugün ABD’ye, Sosyalist Enternasyonal’in toplantısına katılmak için hareket etti. Bu konuda sizleri elbette bilgilendireceklerdir.”

'MANSUR YAVAŞ GEREKEN CEVABI VERMİŞTİR'

Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın "Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir" paylaşımı hakkında da görüşleri sorulan İmamoğlu, "Mansur Yavaş gereken cevabı vermiştir" dedi.

NE OLMUŞTU?

İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği suçlamasıyla yargılandığı davanın, İstinaf Mahkemesi’nde incelemesi sürüyor. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermiş, bu cezanın sonucu olarak siyaset yasağı da gelmişti. Belli aralıklarla konu hakkında bir araya gelen CHP kurmayları, istinafta bekleyen karar için bir kez daha toplandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD seyahati önceki, İmamoğlu'nun istinaftaki dosyasıyla ilgili, "Eğer biz ABD'deyken böyle bir karar çıkarsa geri döneriz. Ben öyle bir güne uyanacağımızı düşünmüyorum" dedi. (HABER MERKEZİ / ANKA)

Öne Çıkanlar