Mansur Yavaş cephesindeki İmamoğlu krizi istifayla sonuçlandı

Mansur Yavaş cephesindeki İmamoğlu krizi istifayla sonuçlandı
Mansur Yavaş'a yakın isimlerden Yüksel Arslan, sosyal medyadan Ekrem İmamoğlu için isim vermeden 'proje çocuk' dedi. Yüksel'e tepkiler gelirken, Yavaş "Tavsiyem, tweeti silmesidir" çağrısı yaptı. Arslan, ASKİ Spor Başkanlığı'ndan istifa etti.

Artı Gerçek - Ankara Bağımsız Milletvekili Yüksel Arslan’ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alması, CHP'de tartışmalara neden oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'a yakın isimlerden olan Arslan, “Kurucu iradenin, Atatürk'ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el el olanlar, ‘Mustafa Kemal'in Askeri’ olamaz” suçlamasında bulundu. 'Bazı siyasilerin kariyer basamaklarını çıkmak için 'Avrupa başkentlerine kapı araladığını' söyledi ve ''Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez'' ifadelerini kullandı.

Arslan'ın bu tweetiyle, İmamoğlu'nun hedef aldığı yorumları üzerine açıklama yapan Mansur Yavaş ''Bağımsız milletvekili Sayın Arslan’ın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu tweet’i silmesidir” çağrısında bulundu.

ARSLAN: İMAMOĞLU'NU KASTETMEDİM, MANSUR BEY'İN HABERİ YOK

Bu çağrının ardından Arslan, Gürkan Hacır'a şu açıklamayı yaptı:

"Bu paylaşımdan Mansur Bey’in kesinlikle haberi yok. Ben İmamoğlu’nu kastetmedim. Ama öyle anlaşıldığını görüyorum. Ben Mansur ağabeye asla zarar vermeyi düşünmem. Ama görünen o ki istemeden de olsa zarar veriyorum. Bu yüzden pazartesi sabah ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı’ndan da ayrılacağım."

İYİ PARTİ'DEN SEÇİLDİ, BAĞIMSIZ DEVAM EDİYOR

Yüksel Arslan, 2019-2023 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü. Aynı zamanda ASKİ Spor Kulübü başkanı olan Arslan, geçen seneki seçimlerde İYİ Parti'den milletvekili seçildi. Ancak sonrasında istifa ederek, bağımsız kaldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar