İmamoğlu “casusluk” soruşturması kapsamında ifade verecek... Özgür Özel de Çağlayan'da
Ekrem İmamoğlu, 'Casusluk' soruşturması kapsamında bugün Çağlayan Adliyesi'nde ifade verecek. Çok sayıda yurttaş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu'na destek amaçlı Çağlayan Adliyesi önünde. İmamoğlu da Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.
Artı Gerçek - İstanbul Büyük Belediyesi (İBB) Başkanı ve CHP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 'casusluk' soruşturması kapsamında İmamoğlu ve Necati Özkan bugün Çağlayan Adliyesi'nde ifade verecek.
İsviçre'de bir programda olan CHP lideri Özgür Özel, programını yarıda keserek bugün Çağlayan'a geldi. Çok sayıda yurttaş da İmamoğlu’na destek için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin önünde toplandı.
İstanbul Valiliği İmamoğlu'nun ifadesi öncesi Beyoğlu, Bayrampaşa, Kağıthane ve Şişli ilçelerine miting ve eylem yasağı getirmişti.
Bu arada Ekrem İmamoğlu, ifade vermek üzere tutuklu bulunduğu Silivri'deki Marmara Kapalı Cezaevi'nden Çağlayan’a getirildi. İmamoğlu'nun bu soruşturma kapsamında ifadesi alınacak.

İmamoğlu'nun ifadesinin alınması beklenirken CHP lideri Özgür Özel, Adliye önünde toplanan kalabalık kitleye seslendi.
Özel, Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı konuşmada casusluk soruşturması kapsamında tutuklanan Hüseyin Gün adlı kişinin itirafçı olduğunu söyledi. Özel, Gün isimli şahsın 2019 sonrasında İmamoğlu'nun danışmanı olan Necati Özkan'ı bir kere gördüğü, kendisine sosyal medya verileri satmaya çalıştığı, bu talebin reddedilmesinin ardından bir daha hiç görüşülmediğini açıkladı.
ÇAĞLAYAN'A ÇAĞRI
"‘Hırsız’ dediler, olmadı. ‘Yolsuz’ dediler, olmadı. ‘Teröre destek’ dediler, olmadı. Şimdi son çare ‘casus’ demeye kalktılar" diyen Özel, sözlerinin devamında yurttaşlara çağrı yaptı: "Şimdi buradan İstanbul’a sesleniyoruz: Bakın bu meydana, bu meydan korkmayanların, yılmayanların, evde tek başına oturmayanların, korkuyu evde bırakanların meydanıdır. Zordur, güçtür ama imkânsız değildir. Bu meydan İstanbul’u çağırıyor. Kalkın ve mücadele için Çağlayan’a akın. Sizi bekliyoruz, İstanbul buraya. Bu meydan İstanbul’da tanıdığı herkesi arasın, mesaj atsın. Buraya nasıl ulaştığını anlatsın."
Konuşmasında TELE 1'e kayyım atanmasına da tepki gösteren CHP Genel Başkanı, "Merdan Yanardağ’ı, Tele1 emekçilerini yalnız bırakmayacağız. Özgür basın susturulamaz, onlara sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.
'AKP'LİLER İNGİLİZ İSTİHBARATI İLE ÇALIŞMAYA ALIŞIKTIR'
Özel konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Bugün biraz önce yukarıda öğrendik ki hani ‘Necati Özkan’la birlikte bilgileri sızdırdı’ deyip de Necati Özkan’ın ‘2019 seçiminden sonra bir kez gördüm. Sosyal medya analizi satmaya geldi ve almadık gitti. Bir daha görmedim’ dediği kişi, Ekrem Başkan’la ilişkilendirmeye çalıştıkları kişi biraz önce itirafçı olmuş, ‘İngiliz ajanıyım ben’ demiş. Vallahi İngiliz istihbaratıyla Suriye’de çalışan, Suriye rejimi için plan yapan, İngiliz istihbaratının çizdiği plana göre ‘Suriye’de olan bitenden haberim vardı’ deyip de hava yapan değilim. İngiliz istihbaratıyla çalışmaya biz değil, AK Partililer alışıktır. İtirafçı olan kişi, buradan açıklıyorum; Hüseyin Gün, 4 Temmuz’da tutuklanmış, Silivri’de dururken alınmış, Ankara Sincan’a götürülmüş. Aylarca Ankara’da tutulmuş. Kendisiyle birçok görüşmeler yapılmış. Sonra dönmüş gelmiş burada sorgulanmış. Daha ilk gün itirafçı olacakmış. Buradan açık açık söylüyoruz. Bizim arkadaşlarımıza burada attıkları suç, güya ‘İstanbul Senin’le toplanan veriler, hepinizin kişisel verileriymiş. Yabancı devletlerin eline geçmiş. Be Allah’ın adamları gidin de Ankara Ağır Ceza 23, bilhassa ağır ceza 28, 33’üncü mahkemelerde ve 27’nci idare mahkemesindeki dosyalara bakın. Dikkatle dinleyin. Ağır Ceza 28, şimdiki Dışişleri Bakanı MİT Başkanıyken, Hakan Fidan MİT’teki bütün bilgileri çaldırmış. Aynı dönemde Gelir İdaresi’nden gelir ve vergi bilgilerimiz, SGK’dan sağlık bilgilerimiz, İçişleri Bakanlığından nüfus bilgilerimiz, sekiz bakanlık ve kurumdan bütün bilgilerimiz çalınmış. Dark Web'te hackerların elinde Tayyip Erdoğan’ın da T.C.’si var, benimki de seninki de.”
CHP lideri Özgür Özel, CHP'nin mitinge yaptığı konuşmanın ardından yeniden adliye binasına geri döndü.
Ardından İmamoğlu'nun ifadesi başladı. İmamoğlu sözlerine, "İstanbullu yurttaşlarımız yasağa rağmen Çağlayan'da toplandı! Hepsine teşekkür ediyorum." şeklinde başladı.
Güncelleniyor...