'İmamoğlu olmazsa İBB başkan adayı kim olmalı?' anketi: İşte seçmenin tercihleri

ORC'nin yerel seçim anketine göre seçmenler, İBB Başkanlığı'na İmamoğlu aday olmazsa Mustafa Sarıgül'ün aday olmasını istiyor. Sarıgül'ü ise Canan Kaftancıoğlu izliyor.

'İmamoğlu olmazsa İBB başkan adayı kim olmalı?' anketi: İşte seçmenin tercihleri

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından Türkiye bu kez de yerel seçimlere hazırlanıyor. Siyasi partiler hazırlıklarına başlarken anket şirketleri de seçmen tercihlerini araştırmaya başladı. ORC Araştırma da yerel seçimlere ilişkin araştırmalarında İstanbul'a dair elde ettiği sonuçları paylaştı.

"Seçmenlerin Oy Verme Davranışları" adlı araştırmada katılımcılara "Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmaması halinde, size göre muhalefetin önümüzdeki yerel seçimlerde adayı kim olmalı?" sorusu yöneltildi.

19-23 Temmuz tarihleri arasında yapılan araştırmada 2 bin 600 katılımcı ile yüz yüze görüşüldü. Katılımcılara herhangi bir aday ismi telaffuz edilmedi. Soru açık uçlu soruldu.

Katılımcıların verdiği oylara göre araştırmanın sonucu şu şekilde oldu:

  • Mustafa Sarıgül: Yüzde 36,4
  • Canan Kaftancıoğlu: Yüzde 16,5
  • Özgür Demirtaş: Yüzde 11,7
  • Özgür Özel: Yüzde 7,7
  • Gürsel Tekin: Yüzde 6,2
  • Buğra Kavuncu: Yüzde 4,1
  • Tanju Özcan: Yüzde 2,8
  • M. Murat Çalık: Yüzde 1,7 (HABER MERKEZİ)