İmamoğlu'na Erzurum'da taşlı saldırı: Gözaltındaki 9 kişi daha serbest

İmamoğlu'na Erzurum'da taşlı saldırı: Gözaltındaki 9 kişi daha serbest
İBB Başkanı İmamoğlu'na Erzurum mitingi sırasında gerçekleştirilen taşlı saldırı sonrası gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakıldı. 1 kişinin ise yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da gerçekleştirilen taşlı saldırı sonrası gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs'ta Erzurum Kent Meydanı’nda yaptığı konuşması sırasında düzenlenen taşlı saldırı sonrası İl Emniyet Müdürlüğü en son 9 kişiyi gözaltına alıp adliyeye sevk etti. Adliyeye çıkarılan 9 şüpheliden 1'i savcılık sonrası, 8'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen 1 kişinin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

NE OLMUŞTU?

7 Mayıs akşamı miting için Erzurum'a giden İmamoğlu ve miting alanındakiler taşlı saldırıya uğramıştı. İmamoğlu'nun konuşma yaptığı sırada gerçekleşen saldırıda otobüsün camları kırılmış, 17 kişi de yaralanmıştı. Bir gün sonra İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamera kayıtlarını inceleyip,16 kişiyi tespit etmişti. Şüphelilerden 15’i gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i savcılık ifadesinin ardından, diğerleri ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrolle serbest bırakılmıştı. (DHA)

Öne Çıkanlar