İmamoğlu'ndan Erzurum açıklaması: 150-200 kişinin provokasyonu hiçbir şehri lekeleyemez

Bir günde üç miting gerçekleştirecek olan Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Bolu'da. Kılıçdaroğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik ediyor.

Seda TAŞKIN


BOLU - Bolu'da konuşan İstanbul Büyükşehir Beleidye Başkanı Ekrem İmamoplu, Erzurum'da gerçekleşen taşlı saldırıya dair "150-200 kişinin provokasyonu hiçbir şehri lekeleyemez" dedi. "O canım dadaşların üzerine toz zerresi bile konmaz" diyen İmamoğlu, "Ama bu işi yaptıranlar elbet oraya çıkacak." dedi.

BİR GÜNDE ÜÇ MİTİNG

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Bolu, Düzce ve Sakarya’da miting düzenliyor. Kılıçdaroğlu’na Sakarya’da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da eşlik edecek. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun ilk durağı Bolu.

'GÜLE GÜLE ERDOĞAN'

Bolu kent merkezinde bulunan Belediye Meydanı’nda gerçekleşecek miting alanında yoğun bir kalabalık bir araya geldi. Kadın ve gençlerin yoğunlukta olduğu mitingi alanında sık sık “birleşe birleşe kazanacağız”, “Hak, hukuk, adalet”, “Tayyip halka hesap verecek”, “Patates, soğan güle güle Erdoğan” sloganları atılıyor. Gençler tarafından açılan pankartlarda ise “Meyve veren ağaç taşlanır”, “Hafızam hesap soracak, öfkem seni yakacak” yazıları yer alıyor.

Miting alanına konuşan İmamoğlu büyük bir ilgi ile karşılandı. Bolu coğrafyasının kendisini çok etkilediğini söyleyen İmamoğlu şöyle konuştu:

“Bolu dağlarında Köroğlu’nu göreceğim gibi hayaller kurardım. Burada zalimliği değil, Köroğlu’nun torunlarını görüyorum. Köroğlu zalimlere karşı direniştir. Köroğlu kötülere karşı direniştir. Köroğlu özgürlük, iyilik demektir. Köroğlu doğruya doğru demektir. Onun için Bolulu insanlarımızın bu süreçte yaşananlara en doğru tespit ve kararı vereceklerine yürekten inanıyorum.

Burada ön safhada özellikle genç ve hanımefendileri görmek bizi çok mutlu ediyor. Onların bu mücadeleci tavırları çok kıymetli. Haksızlık hukuksuzluk yapılabilir, eksiklikler olabilir ama bir devletin yönetici kadrosu, başındaki insan ya da yetkilileri yanlışı övüyor ise yanlışı, o kötülüğü ödüllendiriyorsa allah bu kişilerden memleketi korusun. Bunlar kötülüğe razı. Bir oy için, siyaset için her şeyi göze alan akıldan da Allah bu milleti korusun. O akıl bizi partizan bir devletin şekline dönüştürdü. Biz millet her şey, biz her şey güzel olacak diyoruz.”

Pandoranın kutusunu her akşam birisi açıyor. Her akşam birinin geçmişte yaşadıklarını dinliyoruz. Biz milletin kendisine güvenmesini istiyoruz. Onlar ise bir kişiye güvenmesini istiyor.”

Bir an önce onlardan kurtulmamız lazım. Adıyamanlı bir kardeşimin yazdığı gibi biz hala enkazdayız. Devleti o hale getirdiniz ki bir kişinin talimatını bekleyip 48 saat müdahale yapılmasını engellediniz.”

Bunlar belki ilk dönemde güzel işler yaptılar ama sonrasında etrafındaki insanlar dağıldı gitti. Etrafındaki aklı başındaki güzel insanlar, kendi bakanları bile olanlarla çalışmayı reddediyor. Takip ediyorsunuz, bu kadar kötüler. Biz yeni bir dönem başlatacağız. Öyle güzel bir dönem yaşatacağız ki size, 'Allah'ım, Kemal Kılıçdaroğlu bizi nasıl bir kabustan uyandırmış, Allah razı olsun' diyeceksiniz.

İşte Milletimle beraber bu yola çıktım diyen demokrasiyi savunan ve devlet insanı olmayı erdemli davranmayı devletin ahlakını temsil eden hak hukuk adaletin mücadelecisi ve bu yollar o tarihi yürüyüşü sizlerle yaşadı. Bugün onunla buradayız yine onunla 15 Mayıs sabahı cumhurbaşkanı olacak Çankaya’ya yürüyeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu ile yürüyeceğiz.

Bolu’nun sorunlarını biliyoruz. Yolda gelirken Tanju başkanımla üstünden geçtik. 99’dan beri kalan kentsel dönüşüm sorunlarını da biliyoruz. Bu şehirde mutlaka hükümet belediye işbirliğini üst seviyeye alacağız. Bolu’daki depremle mücadelemizi en üst seviyeye alacağız. Aynı konuşmayı Düzce ve Sakarya’da yapmak zorunda kalacağız neden. Çünkü 22 yıldır iktidar bu sorunları çözemedi. Çözseydi on binlerce insanımız bu kadar vahim tabloyla canını kaybetmezdi.

O bölgedeki şehirlerimizdeki bu süreç kafamızı elimizin arasına alıp düşünmemizi gerektiren bir süreçti ne yapıtlar millete saldırdılar ne yaptılar hatalarını söyleyenleri suçladılar vatan haini ilan ettiler. Devleti o hale getirdiniz ki bir kişinin talimatını dineleyim 48 saat müdahale dilmesini engellediniz. AFAD’ı yerle bir ettiniz. Kızılay milletin güvenmediği kurum haline geldi. Sanatçı kardeşlerimizin ve bir kısım insanların kurdukları dernekler itibarlı dernekler oldu. İBB’ye yüzlerce insan başvurup biz onlara para vermeyiz size verelim siz harcayın dedi. Devleti bu hale getiren bugünün partizan aklıdır. Size söz veriyoruz 13. cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte devletin kurumlarında partizanlığı söküp atacağız.

Bugün o bahsettiğim hükümet belediye işbirliğini de yerle bir ediyor. Onun partisindeysen seninle hizmete koşuyor. Onun partisinde değilsen seninle konuşmayı bile kabul etmiyor. Sanki kişiye randevu veriyor. Kardeşim Bolu’nun belediye başkanını Bolu’nun insanı seçti İstanbul’un belediye başkanı 16 milyon insanı seçti. Siz haksızlığı o şehrin insanına yapıyorsunuz. Bunlar belki ilk dönem bir miktar güzel işler yaptılar sonrasında etrafındaki aklı başında devlet deneyimi olan insanlar kendi bakanları bile onlarla çalışmayı reddediyor. Bu kadar kötüler o bakımdan biz yeni bir dönem başlatacağız. Partisi ne olursa olsun devletin işi devletindir. Millete hizmet etmesi gereken devlettir devlet insanlığı bunu gerektirir. Diyeceksiniz ki ‘Allah’ım biz nasıl bir kabustan uyandık. Bu Kemal Kılıçdaroğlu bizi nasıl bir kabustan uyandırmış’ size söz veriyoruz.

Bolu’nun ulaşımla ilgili sorunlarına hakimiz orman köylülerinin yanında olacağız. Onların haklarını koruyacağız. Bolu’nun yoğunluklu bir şekilde orman köylüleri olduğunu biliyoruz. Ormanlarımızı mutlaka planlı bir üretimle geliştireceğiz. Bu şehrim güzellikleri olan bu doğanın talan edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu coğrafyanın kendine has tarımsal ürünleri var şehrin maliyetleri yüksek ekilemiyor biçilemiyor. Bolu’nun kalkınması demek memleketin kalkınması demek. Sadece üç beş şehir üzerine kurulan düzeni değil 81 ilin kalkındığı bir düzeni var edeceğiz. Bu cennet vatanın buna ihtiyacı var. Bu memleketin en doğusundan en batısına her köyümüz kalkınacak. Köylerimizde öğretmenler okullar olacak. Öğretmen atalarımı da bize emanet.

İki insan düşünün birisi Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veriyor birisi Recep Tayyip Erdoğan’a kapı komşusu geldi kapıyı çaldı. Dedi ki komşusu ona ‘çok zor durumdayım yardımını istiyorum’ Bunların yarattığı ortam ne biliyor musunuz komşu onun yüzüne kapatsın. Ama bunlar öyle hale getirdiler ki ben zehirlenmiş vatandaşları görünce üzülüyorum. Kalbi buz tutmuş. Örneğin bir olay anlatıyorlar bunu Ekrem yaptı diyorlar Ekrem’e kızıyor sonra yanlış söyledim Ekrem yapmamış Erdoğan yapmış diyor ‘o zaman bildiği bir şey vardır diyor’ Şimdi bu zehirlenmiş akıl ne yazık ki bunların o insanlara enjekte ettikleri sürekli anlatmaya çalıştıkları bu kötü atmosferin sonucu o insanlarımıza kızmayın. O insanlarla mutlaka konuşun bizim insanımız iyi ve güzel insandır. Hep örnek veriyorum bir insanın kalbini buz kaplamışsa soğumuşsa o kalbi buzu kırarak eritemezsiniz. O buzu eritin o buzu eritin güzel kalp çıkacak. Memleketimde Ak Parti’ye oy veren de güzel insan. biz Milletimizin güzel kalbine inanıyoruz. Onun için bu seçimin simgesi kalbimiz. Bu seçimde kötülük kaybedecek iyilik kazanacak.

İmamoğlu’na taş atılmış falan. 150-200 kişinin provokasyonu hiçbir şehri lekeleyemez. O canım dadaşların üzerine toz zerresi bile konmaz. Erzurum’un güzel insanlarının üzerine toz zerresi dahi konulmaz. Ama bu işi yaptıranlar elbet oraya çıkacak. Bu iş yapılırken güvenlik güçlerini seyrettiren akıl, müdüründen valisine bakanına varıncaya kadar er geç ortaya çıkacak. 15 Mayıs’tan sonra onlardan hesap sorulacak bu millet rahat edecek.

Öne Çıkanlar