Babacan: Erzurum’dan sonra başka şiddet olayı yaşanırsa sorumlusu Erdoğan ve İçişleri Bakanı’dır

Babacan: Erzurum’dan sonra başka şiddet olayı yaşanırsa sorumlusu Erdoğan ve İçişleri Bakanı’dır
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Ekrem İmamoğlu'na Erzurum mitinginde yapılan saldırıyla ilgili konuştu. Babacan, "Erzurum’dan sonra başka şiddet olayı yaşanırsa sorumlusu Erdoğan ve İçişleri Bakanı’dır" dedi.

Artı Gerçek - Deva Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ali Babacan, FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat’e konuk oldu. Eşi Zeynep Babacan’ın da katıldığı programda Babacan, siyasetin sıcak gündemini değerlendirdi. Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'na yönelik saldırı hakkında konuşan Babacan, “Bir cumhurbaşkanının ve o ülkenin iç işleri bakanının görevi, şiddetin gerekçesini anlatmak değil, şiddete engel olmaktır” dedi.

Saldırı sonra yapılan açıklamaları işaret eden Babacan, "Bir ülkenin Cumhurbaşkanı kendisi gibi düşünenler şiddet uyguladığında daha mazur gören bir tutum ortaya koyduğunda o ülkede güvenlikten bahsedemezsiniz" dedi. Babacan," Açık söylüyorum; Erzurum’dan sonra başka bir yerde başka olay yaşanırsa, insanların canı yanarsa, insanların canına-malına zarar gelirse sorumlusu Sayın Erdoğan ve İçişleri Bakanı’dır” diye konuştu.

'ERDOĞAN İSTİSMAR SİYASETİ YAPIYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli istismar siyaseti yaptığını söyleyen Babacan, şöyle konuştu:
"Mesela hukuk istismarı: Hukukun bütün sınırlarını zorluyor. Kamu araçlarını kendi siyasi partisi için kullanmak hukuk dışı bir iş. 86 milyonun hakkı olan kaynakların, seçim propagandasında kullanılması mümkün değil. Mesela TRT. Canlı yayınlarda Millet İttifakı’na ve Cumhur İttifakı’na ayrılan süreler arasında uçurum var. Hiçbir adalet yok, kıstas yok. Ahlaki de adil de değil. Aynı zamanda milli değerler ve dini değerlerde sürekli istismar eden bir siyaset çizgisi izliyor.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar