Mustafa Destici de Ekrem İmamoğlu'na yapılan saldırıyı savundu: Dadaşlar meydanı boş bırakır mı?

Mustafa Destici de Ekrem İmamoğlu'na yapılan saldırıyı savundu: Dadaşlar meydanı boş bırakır mı?
İktidar kanadından birçok isim gibi Mustafa Destici de, Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan taşlı saldırıya sahip çıktı. Saldırıya uğrayan İmamoğlu'nu suçlayan Destici, "Dadaşlar meydanı boş bırakır mı?" ifadesini kullandı.

Artı Gerçek - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan taşlı saldırıya sahip çıkarak "Dadaşlar meydanı boş bırakır mı?" dedi.

CNN Türk'te konuşan Destici, saldırıya uğrayan İmamoğlu'nu suçladı. İmamoğlu'nun valiliğin gösterdiği noktada miting yapması gerektiğini öne süren Destici, "Kaybettiklerini anladılar, provokasyon yapıyorlar" diye konuştu.

'ORADA DA PKK KİTLESİ VAR'

Destici şunları söyledi:

"Biz ilkesel olarak şiddet kimden gelirse gelsin tasvip etmeyiz. Bu olayda bir provokasyon var. Üstelik Cumhurbaşkanımızın Büyük İstanbul Mitinginin olduğu gün gölgelemek için yapılmıştır. Terör örgütleri var ve bunlar kışkırtılıyor. Valiliğin belirlediği miting alanları var ve siz orada miting yapmayıp şehrin göbeğine gidiyorsunuz. Orada da PKK kitlesi var. Erzurum Nene Hatun’ların şehridir, bir kahramanlık örneğidir. Size Dadaşlar meydanı boş bırakır mı? PKK ve işbirlikçilerine meydanı boş bırakmaz. Orada Vali Beyi, diğer yetkilileri suçlamak bence yanlıştır, İmamoğlu dönüp kendisine bakacaktır. Sen devlet adamısın Valilik sana nereyi göstermişse gidip orada miting yapacaksın. Kaybettiklerini anladılar, provokasyon yapıyorlar."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık dahil, iktidar kanadından birçok isim saldırıyı kınamak yerine CHP'yi ve Ekrem İmamoğlu'nu hedef almıştı.

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Erzurum’da yaptığı mitingde, otobüs üzerinde konuştuğu sırada bir grubun taşlı saldırısına uğradı. İmamoğlu yağan cisimler nedeniyle yanındakiler tarafından otobüsün içine alındı. Bölgede bulunan bazı kişilere taş isabet etti. Yaralananlar arasında bir çocuğun da olduğu görüntülere yansıdı. Vali olaylarda 17 kişinin yaralandığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar