İmamoğlu'na taşlı saldırı ABD basınında

İmamoğlu'na taşlı saldırı ABD basınında
İmamoğlu'nun Erzurum'da polisin gözünün önünde uğradığı taşlı saldırı, Amerikan basınında da yer buldu. Bloomberg, Erdoğan'ın bugüne dek en geniş muhalefet ittifakıyla karşı karşıya olduğunu yazarken, saldırıyı "seçim öncesi öfke patlaması" diye niteledi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun dün Erzurum'daki seçim çalışması sırasında maruz kaldığı ve çocuklar ile kadınlar dahil çok sayıda kişinin yaralandığı saldırı, ABD medyasının gözünden kaçmadı. Amerikan haber ajansı Bloomberg, saldırıyı "seçim öncesi şiddet patlaması" olarak manşetlerine taşıdı.

Haberde, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın genel seçimlerde bir dönem daha kazanmaya çalıştığı seçimlerden bir hafta önce, muhalefet adayı Ekrem İmamoğlu bir mitinginde taşlandı; kampanya konuşmasını yarıda bırakmak zorunda kaldı" denildi.

Bloomberg, saldırı öncesinde Erzurum'un AKP'li belediyesinin miting alanını otobüslerle doldurduğunu, saldırıda çocuklar dahil yaralananlar olduğunu, İmamoğlu'nun belediyenin yanı sıra yerel polisi suçladığını aktardı.

Ajans, "Türkiye'yi 20 yıldır yöneten Erdoğan'ın, 14 Mayıs seçimlerinde bugüne dek sağlanan en geniş muhalefet ittifakıyla karşı karşıya olduğunu" yazdı. Haberde, İmamoğlu'na yönelik saldırılara verilen tepkilere de dikkat çekildi. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar