İmamoğlu'na verilen hapis cezası dünya basınının gündeminde

İmamoğlu'na verilen hapis cezası dünya basınının gündeminde
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası verilmesi, dünyanın önde gelen haber ajansları tarafından flaş haber olarak duyuruldu. Haberlerde, İmamoğlu'nun seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın en muhtemel rakiplerinden biri olduğunu vurguladı.

Artı Gerçek - Dünya basını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na iptal edilen seçim sürecinde Yüksek Seçim Kurulu başkanı ve üyelerine "ahmak" diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesini flaş haber olarak duyurdu.

REUTERS ZAMANLAMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Reuters ajansı haberinde, "Türkiye mahkemesi, Erdoğan'ın rakibini yetkililere hakaret ettiği gerekçesiyle hapse mahkum etti" başlığını kullandı. Haberde, kararın zamanlamasına dikkat çekildi. Reuters, "Karar, cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin planlandığı tarihten sadece altı ay önce geldi. İmamoğlu bu seçimlerde, Erdoğan'a karşı potansiyel bir güçlü rakip olarak görülüyordu" ifadelerini kullandı.

AP: 2019 ZAFERİ ERDOĞAN'A TARİHİ BİR DARBEYDİ

Associated Press (AP) ajansının haberinde, cezanın İmamoğlu'nun görevden alınmasına yol açabileceği vurgulandı. Ajans, İmamoğlu'nun iptal edilen Mart 2019 seçimlerini kazanması için "Erdoğan'a ve İstanbul'u çeyrek yüzyıldır kontrol eden partisi AKP'ye vurulan tarihi bir darbe" olarak yorumladı.

BLOOMBERG: SİYASİ KARİYERİ RİSK ALTINDA

Bloomberg ajansının haberinde de, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'a rakip çıkması muhtemel bir isim olduğu vurgulandı. "Mahkeme kararının ardından Erdoğan'ın rakibinin siyasi kariyeri risk altında" denilen haberde, kararın İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki olası adaylığının tehlikeye girdiği belirtildi. Bloomberg, İmamoğlu'ndan "hazirandaki seçimlerde Erdoğan'a meydan okuyabilecek en popüler siyasi isim" diye söz etti. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar