İş birliğini savunduğu için istifa ettirilen Özkan, yeniden seçildi, oy verenler disipline sevk edildi

İş birliğini savunduğu için istifa ettirilen Özkan, yeniden seçildi, oy verenler disipline sevk edildi
Akşener'in talebiyle istifa eden İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın yerine seçilecek isim için yapılan seçimde, 8 üyeden 7'si yeniden İbrahim Özkan'ın seçti. İYİ Parti İBB Grubu'nun İmamoğlu karşısındaki rakibi de grup sözcülüğünden alındı.

Artı Gerçek - 2024 Yerel Seçimleri'nde İYİ Parti'nin her yerde aday çıkarma kararını itiraz ederek CHP ile işbirliğini savunan ve aksi yöndeki parti kararının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebiyle istifa ettiğini duyuran İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan hakkında sürpriz bir gelişme yaşandı.

YENİDEN GRUP BAŞKANVEKİLİ OLDU

Dün istifasını duyuran Özkan, İYİ Parti İBB Grubu'ndaki başkanvekilliği için yapılan seçimde, sekiz meclis üyesinden yedisinin oyuyla yeniden İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili oldu.

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"“Hür ve müstakil” bir şekilde iradelerini ortaya koyan ve beni tekrar İBB İYİ parti Grup Başkanvekili olarak seçen arkadaşlarıma bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim."

İMAMOĞLU'NUN RAKİBİ GÖREVDEN ALINDI

Öte yandan Özkan ile ilgili gelişmeyi duyuran gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti İBB Grubu'nun İmamoğlu karşısında aday adayı olduğunu açıklayan Suat Sarı’yı grup sözcülüğünden aldığını da aktardı. Sarı'nın yerine Bora Kılıç’ı atandı.

OY VEREN YEDİ ÜYE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

İYİ Parti, üyelerin teamüle aykırı davrandığını savunarak kararı alan yedi üyenin disipline sevk edildiğini açıkladı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Kamuoyunun dikkatine ;

İYİ Partimizin İBB Grup Başkanvekilinin istifası, dün bir araya geldiğimiz bir toplantının ardından bizzat şahsım tarafından istenmiş ve İbrahim Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir.

Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez.

Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiştir."

'TEŞKİLATLARA RAĞMEN SİYASET YAPILMAZ' DEMİŞTİ

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, 2024 Yerel Seçimleri'nde CHP'den gelen iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti'nin her yerde aday çıkarma kararına itiraz ederek CHP ile işbirliğini savunmuştu.

Özkan, Genel İdare Kurulu'nun ittifaksız "hür ve müstakil" ifadeleriyle duyurulan yerel seçim kararının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Özkan savunduğu görüşlerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebiyle görevin den istifa etmiş, İstifa kararını da yine sosyal medyadan duyuran Özkan, "Genel Başkan Meral Akşener'in talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim.' İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar