İstanbul için son anket: Ekrem İmamoğlu bir adım önde

İstanbul için son anket: Ekrem İmamoğlu bir adım önde
İktidara yakın Optimar’ın İstanbul seçimlerine ilişkin son anketini paylaşıldı. Ekrem İmamoğlu’na oy verenlerin oranı yüzde 39.1 olurken Murat Kurum'a oy verenlerin oranı yüzde 37.7 çıkıyor.

Artı Gerçek - İktidara yakın Hürriyet gazetesinin yazarı Abdulkadir Selvi, yine iktidara yakınlığıyla bilinen, Hilmi Daşdemir'ın sahibi olduğu Optirmar Araştırma'nın son anketinini paylaştı. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı olan yeniden adaylığını koyan Ekrem İmamoğlu ile AKP'nin İBB adayı Murat Kurum arasındaki makasın hızlı bir şekilde kapandığını söyledi.

Selvi'nin aktardığı Optimar anketine göre, Ekrem İmamoğlu’na oy verenlerin oranı yüzde 39.1 olurken Murat Kurum'a oy verenlerin oranı yüzde 37.7 çıkıyor. İmamoğlu’na oy vermem diyenler yüzde 47 olurken Kurum için bu oran yüzde 47.4.

İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu’ya oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 5 çıkarken, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu diyenler yüzde 4 oluyor. Saadet Partisi adayı Birol Aydın yüzde 3 alırken bağımsız aday Taylan Yıldız diyenlerin oranı yüzde 2 çıkıyor.

Abdulkadir Selvi, Optimar’ın anket sonuçlarını paylaştı. Selvi’nin aktardığına göre, “İstanbul’un sorunlarını hangi adayın çözeceğini düşünüyorsunuz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 36.3’ü Murat Kurum derken, yüzde 35.2 Ekrem İmamoğlu dedi.

'İMAMOĞLU İLE KURUM ARASINDAKİ MAKAS HIZLI BİR ŞEKİLDE KAPANIYOR'

Selvi, bugünkü yazısında şunları söyledi:

"Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu güvenilir bir araştırma kuruluşu Optimar’ın İstanbul seçimleriyle ilgili sıcağı sıcağına elime ulaşan bir anketini paylaşacağım. 3 bin örneklem üzerinde telefon destekli bilgisayar yöntemiyle yapılan araştırma çok çarpıcı bir sonucu ortaya koyuyor.

1- Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki makas hızlı bir şekilde kapanıyor. Hatta bir veride Murat Kurum öne geçmiş durumda.

'İLK KEZ İTTİFAKSIZ BİR ADAY OLARAK SEÇİMLERE GİRECEK'

2- İstanbul seçimlerinin Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçmesi bekleniyor. Çünkü seçmen iki aday arasında kutuplaşıyor.

3- Diğer adaylar kazanamayacak ama kimin kaybedeceğini belirlemede etkili olacaklar.

4- İmamoğlu geçen seçimleri ittifakın adayı olarak kazanmıştı. İlk kez ittifaksız bir aday olarak seçimlere girecek."

İMAMOĞLU’NUN ÖZELLİKLERİ

Yine ankete göre, Ekrem İmamoğlu’nun ilk 5 özelliğini sıralamak gerektiğinde enerjisi yüksek şıkkı yüzde 58.5’le ilk sırada geliyor. İkinci sırada yüzde 56.7’yle halkla iletişimi var. Bilgi ve kültürü yüzde 53.5’le üçüncü, yüzde 50.4’le liderlik özelliği dördüncü sırada. Çalışkanlığı ise yüzde 49.2’yle beşinci sırada kendisine yer buluyor.

MURAT KURUM’UN ÖZELLİKLERİ

Optimar’ın anketinde Murat Kurum’un ilk 5 özelliği ise şöyle çıkıyor.

Bilgili ve kültürlü şıkkı yüzde 45.7’yle ilk sırada. İkinci sırada ise yüzde 44.5’le görev adamı tanımı geliyor. Üçüncü sırada ise yüzde 44.4’le halkla iletişimi, dördüncü sırada yüzde 44.3’le çalışkanlığı var. Beşinci sırada ise yüzde 44’le enerjisi yüksek maddesi geliyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar