İstanbul için yerel seçim anketi: İBB Başkanı İmamoğlu oy oranını koruyabildi mi?

İstanbul için yerel seçim anketi: İBB Başkanı İmamoğlu oy oranını koruyabildi mi?
Piar Araştırma'nın İBB'ye yönelik anketinde katılımcıların yüzde 44,1'i İmamoğlu'nu başarı bulduğunu söyledi. Başarısız bulanların oranı ise yüzde 38,5. Ankete göre, İmamoğlu'na tekrar oy vereceklerin oranı yüzde 48,3.

Artı Gerçek - Piar Araştırma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yaptığı araştırmanın sonuçlarını yayımladı. Şirket, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili 18-20 Kasım tarihleri arasında yaptığı ankette 1804 katılımcıyla yüz yüze ve telefonla mülakat yöntemi ile görüştü.

Araştırmada, katılımcılara "Ekrem İmamoğlu'nu başarılı buluyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 44,1’i “başarılı”, yüzde 17,4’ü “kısmen başarılı”, yüzde 38,5’i “başarısız” yanıtını verdi.

Araştırmada "Ekrem İmamoğlu aday olsa yeniden oy verir misiniz?" sorusu da soruldu. Katılımcıların verdiği yanıtlar şöyle oldu: Oy veririm Yüzde 48,3 - Oy vermem Yüzde 41,5 – Diğer adaylara bağlı Yüzde 10,2.

2019 Mart seçimlerine ittifak adayı olarak giden Ekrem İmamoğlu'nun o dönem ortak adaylıkta yakaladığı yüzde 48 oy bandını koruduğu görülüyor.

Öne Çıkanlar