İYİ Parti, CHP ile işbirliğini tartışıyor: Ankara ve İstanbul için işbirliği yapılması görüşü ağırlık kazanıyor

İYİ Parti, CHP ile işbirliğini tartışıyor: Ankara ve İstanbul için işbirliği yapılması görüşü ağırlık kazanıyor
Özgür Özel ve Meral Akşener görüşmesinden sonra İYİ Parti İstişare Kurulu toplandı. Toplantıda il, ilçe ismi gündeme gelmedi. Parti içindeyse Ankara ve İstanbul için işbirliği yapılması görüşü ağırlık kazanmaya başladı.

Burcu TURAN


Ankara - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi'nde dün ziyaret etti. Görüşmenin ardından Özel, "İYİ Parti'ye yerel seçim işbirliğine gidip gidemeyeceğimizi sorduk" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise konunun pazartesi günü Genel İdare Kurulu (GİK)'nda konuşulacağını söyledi. Bu görüşme sonrasında toplanan İYİ Parti İstişare Kurulu'nda, CHP ile işbirliği konusu konuşuldu. Parti içi kaynaklara göre Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinde bazı ilçeler karşılığında işbirliği yapılması görüşünün güçlenmeye başladı.

AKŞENER, KURMAYLARININ DEĞERLENDİRMELERİNİ ALDI

Parti içi tartışmalar ve istifalarla sarsılan İYİ Parti'de geçtiğimiz hafta oluşturulan İstişare Kurulu, Özgür Özel ve Meral Akşener görüşmesi sonrası toplandı.

Artı TV'nin edindiği bilgiye göre İstişare Kurulu'nda yer alan, Ayfer Yılmaz, Sevinç Atabey, Salim Ensarioğlu, Koray Aydın, Musavvat Dervişoğlu, Hayrettin Nuhoğlu, Oktay Vural, Turhan Çömez, Lütfullah Kayalar ve Cihan Paçacı, Akşener ile işbirliğine yönelik düşüncelerini paylaştı.

İL, İLÇE GÜNDEME GELMEDİ

Toplantıda il, ilçe ismi gündeme gelmedi. İki parti arası heyetlerin nerede işbirliği yapılacağına dair bir çalışma yapılması yönünde tavsiye kararı çıktı. Edindiğimiz bilgiye göre, Meral Akşener, Pazartesi (4 Aralık) günü yapılacak GİK toplantısına kadar milletvekilleriyle, il başkanlarıyla, ilçe başkanlarıyla, partinin bütün yetkili organlarıyla görüşüp değerlendirmelerini alacak.

Bu görüşmelerin içeriğinden GİK de bilgilendirilecek. GİK, Pazartesi günü son kararını verecek.

İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA GÖRÜŞ AYRIMI

Öte yandan parti içerisinde 81 ilde seçime girme tutumunda yumuşama olduğu, Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinde bazı ilçeler karşılığında işbirliği yapılması görüşünün güçlenmeye başladığı belirtiliyor. Ancak bazı GİK üyelerinin ise işbirliğine kapıların kapatılması ve 81 ilde aday gösterilmesi kararında ısrarlı oldukları ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar