İYİ Parti: Seçimlerin mutlaka zamanında yapılması gerektiğini düşünüyoruz

İYİ Parti: Seçimlerin mutlaka zamanında yapılması gerektiğini düşünüyoruz
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, seçimlerin mutlaka zamanında yapılması gerektiğini düşündüklerini açıkladı. Zorlu, "Anayasamızda kurallar bellidir, bu doğrultuda hareket edeceğiz ve tavrımızı ortaya koyacağız" dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 'seçimler ertelensin' tartışmalarına ilişkin "Biz İYİ Parti olarak demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, anayasal devlet ilkesine inanmış bir siyasi partiyiz ve seçimlerin mutlaka zamanında yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti'nin, deprem bölgesinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Zorlu, "Bilhassa 'devlet nerede?' sorusunu, vatandaşlarımızın haklı isyanı ve öfkesini anlamak zorundasınız. Ülkenin getirildiği parti-devleti anlayışıdır, aslında sorunun cevabı oradadır. Maalesef siyasi iktidar devletimizin geniş imkanlarını milletimizin istediği ölçüde sahaya yansıtamamıştır. Elbette bu insanlar bu eleştirileri yapacak" ifadesini kullandı.

KYK YURTLARININ BOŞALTILMASI

Üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilmesine de değinen İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, "Acil bir kararla bir mağduriyeti ortadan kaldırırken, başka kesimleri mağdur etmek maalesef siyasi iktidarın alışkanlığı haline geldi. KYK yurtlarında kalan öğrencilerimize 'buradan çıkın' diyorsunuz. Bu gençler nereye gidecek? Hiçbir süre tanımıyorsunuz. Eğitimi sekteye uğratıyorsunuz. Hala dönme şansımız var." değerlendirmesinde bulundu.

SEÇİMİN ERTELENMESİ TARTIŞMALARI: ANAYASAMIZDA KURALLAR BELLİDİR

Seçim tarihi tartışmalarına ilişkin soru üzerine Zorlu, şu yanıtı verdi:

"Böyle bir dönemde bu kabul edilebilir bir durum değil. Biz İYİ Parti olarak demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, anayasal devlet ilkesine inanmış bir siyasi partiyiz ve seçimlerin mutlaka zamanında yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Anayasamızda kurallar bellidir, bu doğrultuda hareket edeceğiz ve tavrımızı ortaya koyacağız. Yaralarımızı hep birlikte hızlı bir biçimde sararak, bu seçimi de gerçekleştirip neticelendirebiliriz. Tek hedefimiz dayanışma ruhumuzla bu bölgeyi hızlı bir biçimde normalleştirerek, ülkemizi hak ettiği noktaya taşıyabilmektir."

Zorlu, toplantıda, eski İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel'in, depremle ilgili geçen yıl ağustos ayında yaptığı uyarıların yer aldığı videoyu da izletti. (AA)

Öne Çıkanlar