Tarihçi Sinan Meydan'dan Bülent Arınç'a tepki: İşgalde bile seçim yapıldı

Tarihçi Sinan Meydan'dan Bülent Arınç'a tepki: İşgalde bile seçim yapıldı
Tarihçi Sinan Meydan, Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesi çağrısına tepki göstererek, "Türkiye’nin en büyük felaketi olan işgal döneminde bile seçim yapıldı" dedi. CHP’li Gürsel Tekin de Erzurum depremi sonrasındaki 1983 seçimini hatırlattı.

Artı Gerçek - AKP'nin kurucuları arasında yer alan, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, yasal olarak en geç 18 Haziran'da düzenlenmesi gereken seçimler hakkında yaptığı "Deprem nedeniyle ertelensin” çağrısına tepkiler sürüyor. Son olarak tarihçi Sinan Meydan'dan, "İşgalde bile seçim yapıldı" çıkışı geldi.

Cumhuriyet’e konuşan Sinan Meydan, Osmanlı Mebusan Meclisi’nin 1919’da, TBMM’nin de 1920’de seçim yaptığına dikkat çekerek şunları söyledi: “İşgal, Türkiye için olabilecek ve bütün ülkeyi kapsayan en büyük felaket. Böyle bir dönemde bile Osmanlı Mebusan Meclisi için ve TBMM için seçim yapıldı ve Meclis açık kaldı. Üstelik yerleşik bir demokrasi geleneği olmadığı halde. O yüzden seçimlerin yapılmasına engel olacak bir durum yok.”

GÜRSEL, 83 SEÇİMLERİNİ HATIRLATTI

30 Ekim 1983’te meydana gelen Erzurum depremi ve sonrasındaki seçimi anımsatan CHP Milletvekili Gürsel Tekin ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “O depremde binlerce insanımız hayatını kaybetti, binlerce bina yıkıldı. 6 Kasım 1983’de genel seçimler yapıldı, ANAP birinci parti oldu. 40 yıl önce sandığı milletin önüne koyan ülke, bugün de koyar” dedi.

Öne Çıkanlar