İYİ Parti'de bir istifa daha: 'Parti, Meral Akşener'i sevenler derneği halini aldı'

İYİ Parti'de bir istifa daha: 'Parti, Meral Akşener'i sevenler derneği halini aldı'
İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik, istifa etti. Yerel seçim kararını eleştiren Çelik, "Parti, Meral Akşener'i sevenler derneği halini aldı" dedi. CHP ile gizli ittifak iddiasında bulunan Çelik, başka siyasi partiye geçmeyeceğini söyledi.

Artı Gerçek - Mayıs seçimleri öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan kalkmaya teşebbüsü sonrası ayyuka çıkan parti içi gerilim sürüyor. Bir yanda Akşener'in kurmayları hakkındaki iddiaları bir yanda istifalar...

İYİ Parti Ağrı Milletvekili adayı ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik de partisinden istifa ettiği sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla duyurdu. İYİ Parti'nin 'ikili ilişkilere teslim edildiğini' belirten Çelik, "İktidara talip olan, ülke yönetimini proje ve stratejileriyle yönetme vaadi olan partimizin yönetim mekanizmaları liyakati değil sadakati esas alan bir tavra girmiş, parti içi demokrasinin ve istişarenin önü tıkanarak bu konuda eleştiri dahi kabul etmez bir çıkmaz olmuştur" dedi.

YEREL SEÇİM KARARI ELEŞTİRİSİ

İYİ Parti'nin parti içinde kırılma noktası olan yerel seçim kararı, Çelik'i de rahatsız etti. Çelik, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde izlenen yolun öz eleştirisi yapılmadan yerel yönetimler seçiminde takınılan tavır partimizin hedeflerinden uzaklaştığı ve konforlu muhalefeti benimsediğini düşündürmektedir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin Eskişehir'de Melih Aydın'ı büyükşehir belediye başkan adayı olarak göstermesini de eleştiren Çelik, "Aday belirleme süreçleri artık partimizde bilimsel ve sosyolojik verilere göre değil sözüm ona sadakat (!) ve ikili ilişkiler üzerinden yürütülmektedir" dedi.

'MERAL AKŞENER'İ SEVENLER DERNEĞİ HALİNİ ALDI'

Çelik'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Ne yazıktır ki gelinen noktada büyük umut ve emeklerle kurduğumuz İYİ Parti, siyasi bir parti olmaktan çok, Genel Başkanın kapısının önünde dönen ikili ilişkilerle yönetilen, Meral Akşener'i sevenler derneği halini almıştır."

'CHP İLE GİZLİ İTTİFAK' İDDİASI

"Partimiz iktidar hedefinden ve kuruluş ilkelerinden uzaklaştığı gibi aday belirleme süreçlerinin hür ve müstakil adı altında CHP ile yapılacak gizli ittifaklara delalet olduğu şüphesi yoğunlaşmıştır."

"Partiye emek verenlerin dışlandığı, genel başkana yakın özel isim ve o isme yakın olanların parti kurum ve kurullarını hiçe sayarak adeta kafa kafaya vererek bizleri aforoz etme çabaları ise bardağı taşıran son hamle olmuştur."

'MOBBİNG, TEHDİT'

"Özellikle Eskişehir Milletvekilimiz Nebi Hatipoğlu'nun istifası sonrası şahsıma reva görülen bu mobbing süreci hızlanmış, özel ilişkiler ve sosyal medya hesaplarındaki beğeniler bile bir tehdit aracı olarak kullanılmak istenmiştir."

'BAŞKA SİYASİ PARTİ ROZETİ TAKMAYACAĞIM'

"Herhangi bir tartışmaya mahal vermemek adına belirtmek isterim ki aktif siyasi hayatıma şimdilik bir virgül koyuyor ve istifamın ardından herhangi başka bir siyasi parti rozeti takmayacağımı belirtmek isterim."

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta Durmuş Yılmaz ile başlayan istifa dalgası Bahadır Erdem ile devam etmişti. 14 Mayıs Genel Seçimleri'nde Antalya'dan milletvekili adayı gösterilen Mesut Yılmaz da partisinden istifa edenler arasına katılmıştı. Haftanın son istifası ise İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker'den gelmişti. Hatta Beker'in Nebi Hatioğlu gibi AKP'ye geçeceği iddia edilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar