İYİ Parti'den istifa etmişti: 'AKP'ye geçmem' diyen Nebi Hatipoğlu, AKP'nin Eskişehir adayı olacak

İYİ Parti'den istifa etmişti: 'AKP'ye geçmem' diyen Nebi Hatipoğlu, AKP'nin Eskişehir adayı olacak
Yerel seçimlere 104 gün kala partilerin belediye başkanı adayları da kesinleşmeye başladı. İYİ Parti'den istifa eden ve 'AKP'ye geçmem' demesine rağmen AKP'ye katılan Nebi Hatipoğlu'nun AKP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi adayı olacağı öğrenildi.

Özge ZAİM


ESKİŞEHİR - Eskişehir'de 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi siyasi partilerin çalışmaları hız kazandı. Artı Gerçek'in edindiği bilgilere göre 2 Kasım'da İYİ Parti'den istifa ederek 7 Kasım'da AKP'ye katılan Nebi Hatipoğlu, AKP'nin büyükşehir belediye başkan adayı olacak. Hatipoğlu'nun adaylığı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

SEÇİMDEN ÖNCE 'BİNDİĞİM ARAÇTAN İNMEM' DEMİŞTİ

Mayıs 2023 seçimleri öncesi Eskişehir’de bir yerel televizyonda canlı yayına katılan Nebi Hatipoğlu, kendisine yöneltilen, ‘Seçim sonrası İYİ Parti yeniden muhalefette kalıp, AKP yeniden iktidar olura AKP’ye geçer misiniz?” sorusuna şu yanıtı vermişti:

“Tabii ki geçmem. Ne işim var. Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Biri siyaseti iş olarak yapanlar, ikincisi siyaseti hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız. İş kolu olarak yapmayacağız. Ben şahıs olarak bindiğim araçtan inmem yani.”

ADAY GÖSTERİLMEYİNCE İSTİFA ETMİŞTİ

Daha önce İYİ Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istediği konuşulan Hatipoğlu, İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığına Melih Aydın’ı aday göstermesinden kısa süre sonra istifa etmişti. Hatipoğlu, İYİ Parti ile derin görüş ayrılıkları yaşadığını söylemişti.

AKP VE MHP İLE İTTİFAKI SAVUNMUŞTU

Milletvekili seçildikten sonra İYİ Parti'nin AKP ve MHP ile ittifak yapması gerektiğini savunan Hatipoğlu'nun sözleri büyük tartışma yaratmıştı. Hatipoğlu, "Biz Eskişehir’de de diğer illerde de seçim döneminde CHP’li beraber ittifak yaptığımız arkadaşlardan ciddi sıkıntılar yaşadık. Mesela Eskişehir’de ‘İYİ Parti milletvekili çıkaramıyor. Oyunuz boşuna gitmesin, gelin CHP’ye oyunuz verin’ diye çalışmalar yapılmış. Ben kesinlikle Eskişehir’de CHP'yle ittifak yapılması taraftarı değilim. Ama tabii ki bir sağ partiyle belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet Partisi olabilir" demişti.

BÜYÜKERŞEN İLE POLEMİK

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i de hedef alan Hatipoğlu, "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaşlandı. Yeni dönemde Eskişehir'e ne verebilir? Seçimde CHP'den sadece köstek gördük. Her alanda nobran tavırla karşılaştık. CHP-İYİ Parti işbirliğinde kaybeden hep biz oluyoruz" demişti.

BÜYÜKERŞEN'DEN 'ZENGİN ÇOCUK' YANITI

Büyükerşen ise Hatipoğlu'na “Zengin çocuk siyasette nasıl konuşursa o öyle konuşmuş. Aslında bu açıklamaya İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener'in de kızdığını tahmin ediyorum. Hatipoğlu, çok varlıklı birisi. Milletvekili olunca kendi kafasına göre İYİ Partiyi idare edeceğini, İYİ Partinin onun dediği gibi hareket edeceğini zannediyor. İYİ Partide kendisini çok büyük söz sahibi zannediyor.Hakikaten biz güldük geçtik. Çünkü, bu sözler ancak varlıklı ve acemi bir politikacının söyleyebileceği sözlerdir" yanıtını vermişti.

Öne Çıkanlar