İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyona kınama

İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyona kınama
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyonu kınadı. Zorlu, "Böyle bir tutum ne dinimizin ne de kadim kültürümüzün bir parçası olabilir" dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman'da mezarlık ziyaretinde dua ettiği sırada kimliği belirsiz bir kişinin mezhepçi provokasyonuna maruz kalmasını kınadı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zorlu, "Bayramı idrak ettiğimiz böyle bir günde Adıyaman’da, sayın Kılıçdaroğlu’na karşı yapılan provokasyonu kınıyoruz. Böyle bir tutum ne dinimizin ne de kadim kültürümüzün bir parçası olabilir" ifadelerini kullandı.

İKTİDARA DİKKAT ÇEKTİ

Zorlu'nun paylaşımı şöyle:

"Maalesef uzun zamandır dikkat çektiğimiz üzere, bu ve benzeri olaylar, bizzat siyasi iktidar eliyle ülkemizin getirildiği zehirli kutuplaşmanın somut örnekleridir. İşte bu sebeple 14 Mayıs, ülkemizin yeniden barış ve huzur temelinde yükselebilmesi bakımından da tarihi bir kırılma anı olacaktır. Biz İYİ Parti olarak sevgi ve hoşgörü temelinde saygılı bir Türkiye’yi hedefliyoruz ve hiç bir ayrım gözetmeden tüm vatandaşlarımızla birlikte bunu başaracağız."

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben Aleviyim" diyerek ilk kez oy verecek genç seçmene seslendiği videosunun ardından mezhepçi bir provokasyona maruz bırakıldı. Bayramın ilk gününde depremlerde ağır hasar alan Adıyaman’daki Belediye Mezarlığı’nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, inancı üzerinden hedef alındı. Kılıçdaroğlu ile beraberindeki belediye başkanları ve partililerin ziyaretinde, depremde ölenler için dua edilirken kalabalığın içerisindeki bir kişi CHP liderini hedef alarak bağırmaya başladı. Kimliği belirsiz kişi, imama Kılıçdaroğlu'nu göstererek "Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?" diye bağırdı. Tepki çeken kişi, çevredekiler tarafından uzaklaştırıldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar