İzmir, İYİ Parti'nin hedefinde: 'Keşke iktidar partisi yönetse', 'Belediye çalışanlarını işten çıkaracağım'

İzmir, İYİ Parti'nin hedefinde: 'Keşke iktidar partisi yönetse', 'Belediye çalışanlarını işten çıkaracağım'
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne göz diken İYİ Parti, CHP aleyhine açıklamalara başladı. Eski İYİ Parti vekili Ayhan Erel “Keşke İzmir’i iktidar partisi yönetse” dedi. Aday olması beklenen Ümit Özlale de belediye çalışanlarını işten atma "vaadinde" bulundu.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İzmir'den aday olmak için çalışmalara başladığını açıkladığı Ümit Özlale'den, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi aleyhine açıklamalar gelmeye başladı. Belediye personeli için “53 bin kişinin yaptığı işi 25-26 bin kişi de yapabilir” diyen Özlale'nin seçim 'vaatleri' arasında 'işten atma' yer aldı. Bir televizyon programına katılan İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili avukat Ayhan Erel de, “Gittiğimde gönlümden ‘Keşke İzmir’i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse ve bir daha İzmir’i diğer partiler almasın diye sanırım 5 yılda ayağa kaldırırdı’ diye geçirdim” açıklamasını yaptı.

'KEŞKE İZMİR'İ İKTİDAR PARTİSİ YÖNETSE'

İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili avukat Ayhan Erel, tv100'de Erdoğan Aktaş'ın sunduğu Eşit Ağırlık programına konuk oldu.

Bir yakınının düğünü nedeniyle İzmir'e gittiğini anlatan Erel, “İzmir çok yorgun bir şehir, gittiğimde gönlümden ‘Keşke İzmir’i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse ve bir daha İzmir’i diğer partiler almasın diye sanırım 5 yılda ayağa kaldırırdı’ diye geçirdim. Terminaller bir şehrin dış dünyaya açılan penceresidir. İzmir terminalini bir görün. İzbe, karanlık, temiz değil” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale de, Ayhan Erel’in dediklerine katılmadığını söyledi. Özlale, “İyi bir belediyecilikle siz muhalefette olsanız bile İzmir’i yönetebilirsiniz. Bizim iktidar partisine en uzak parti olduğumuzu herkes biliyor” diye konuştu.

ÖZLALE'DEN 'BANKAMATİK MEMURU' İTHAMI

Özlale ayrıca seçim 'vaadi' olarak da, belediye çalışanlarının yarısının işten atılacağını söyledi. “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çok sayıda bankamatik memuru olduğunu düşünüyorum” diyen Özlale “Partisinden bağımsız olarak İYİ Parti de, CHP de, başka parti de olsa ben vatandaşın verdiği vergilerle haksız yere kazanç sağlayan insanların işine son vereceğimi söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Özlale, "53 bin belediye çalışanı var. 53 bin kişinin yaptığı işi 25-26 bin kişi de yapabilir. Eğer İzmir'in kalesi ise benim adaylığımdan korkmamaları lazım. Ümit, sen çıktın oyları böleceksin dememesi lazım" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel seçim için 'her yerde aday çıkaracağız' çıkışıyla birlikte İzmir'de adaylarının da Ümit Özlale olacağını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar