İYİ Parti'den, 'AKP ile ittifak' sorusuna yanıt: Sıfırın altında sıfır

İYİ Parti'den, 'AKP ile ittifak' sorusuna yanıt: Sıfırın altında sıfır
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, partisinin AKP ile ittifak ihtimaline ilişkin soruya, "Hayır, sıfır. Sıfırın altında sıfır! Hiçbir yerde söz konusu değil" yanıtı verdi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, partisinin yerel seçim stratejisine ve ittifak politiikasına lişkin açıklamalarda bulundu.

Halk TV canlı yayınında konuşan Akalın, 'İYİ Parti-AKP ittifakı' iddialarına yönelik olarak, "Hayır, sıfır. Sıfırın altında sıfır. Hiç bir yerde söz konusu değil. Öyle bir ittifak ihtimali, belki Iğdır bölgesinde bir istisna olmuştur. Ama söz konusu değildir" dedi.

Akalın, AKP'nin İYİ Parti'yi yanına çekmek istemediğini, aksine taraflaştırmak istediğini belirterek şöyle konuştu:

"Bugün bu akşam Tayyip Erdoğan'ın önüne kamuoyu yoklaması koysalar CHP'nin oy oranı yüzde 30'a çıktı diye, Tayyip Erdoğan mışıl mışıl uyur. Ama İYİ Parti'nin yüzde 15'in üzerine çıktığını söyleseler sabaha kadar düşünür. Dolayısıyla Erdoğan kendi yanına çekmekte ziyade İYİ Parti'yi karşıya itme stratejisi söz konusu. İYİ Parti'yi merkez pozisyondan çıkararak bir taraf haline getirmek istiyor. Türkiye'de 22 yıldır oluşan politik düzen Erdoğan tarafından inşa edilmiş bir düzen. Bizim yapmaya çalıştığımız 3. yıl teşebbüsü, oluşturulmuş siyasi düzeni yıkıp yenisi kurmakla ilgili. Zor tabi kolay da değil.”

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’ye "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” çağrısını yaptı. İYİ Parti’den Bahçeli’nin ittifak çağrısına ise “Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti’de buluşmaya davet ediyoruz” cevabı verildi.

Son olarak partisinin yerel seçimlerdeki yol haritasını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, her ilde aday çıkaracaklarını söyledi. Akşener konuşmasında ayrıca AKP, MHP ve CHP liderlerine; yerel seçimlere her siyasi partinin tek başına girmesi çağrısı yapmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ayrı ayrı seçime girme çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur” sözleriyle öneriye kapılarını kapadı.

İYİ Parti’nin yeniden aday olması konuşulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı destekleyip desteklemeyeceği ise bilinmiyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar