İmamoğlu'ndan Akşener'e yanıt: 'İttifak şart'

İmamoğlu'ndan Akşener'e yanıt: 'İttifak şart'
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in "81 ilde aday çıkaracağız" açıklamasını değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu "Her zaman ittifak şart" dedi. İmamoğlu, gerekirse Akşener'le yüz yüze görüşeceğini söyledi.

Artı Gerçek - Yerel seçim için partisinin İstanbul ve Ankara dahil ayrı aday çıkarmaktan yana olduğunu, kendisinin de 'şiddetle' ittifak siyasetine karşı olduğunu söyleyen Meral Akşener, bu hafta Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında son kararını ilan edecek.

Bu açıklamaların ardından dikkatler özellikle Ankara ve İstanbul'a çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Akşener'in sözleri için, "İttifak şart" dedi. Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuşan İmamoğlu, en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğuna vurgu yaptı.

"İttifak olmamalıdır' diye bir fikre asla katılmıyorum" diyen İmamoğlu, “Her zaman ittifak şart. Kaldı ki en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğunu unutmayalım” ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL STRATEJİSİNİ ANLAMAK İSTERİM'

Akşener'in açıklamaları için şunları söyledi:

“Sayın Akşener'in söylemlerini takip ettim. Ama içerik olarak nasıl somut hamleler olacak ya da süreci bugünden tayin edecek mi, yoksa değerlendirecek mi, zaman içerisinde kararını başka süreçler etkileyebilir mi, bunlar konuşmaya muhtaç. Diyalog her zaman gereklidir. Biz bu anlamda İYİ Parti kitlesi ve teşkilatıyla İstanbul'da gayet uyumlu bir süreç yürüttük. Şu anda sadece sayın Akşener'in basına yansıyan konuşmalarını okudum. Biraz zamana bırakıp analiz edip değerlendirmelerini biraz daha algılayıp gerekiyorsa kendisiyle yüz yüze konuşup İstanbul stratejisini daha net anlamak isterim. Diyalog her zaman iyidir. Onun için somut bir cevap verilecek bir husus olduğunu düşünmüyorum.

YEREL SEÇİMDE DE İTTİFAK SÜREÇLERİ ETKİLİ OLACAK

Türkiye'nin siyaseti artık bir ittifak siyaseti. Görüyoruz ki yerel seçimde de ittifak süreçleri etkili olacak. Bazen ittifaklar etkili olacak, bazen ittifakları bozmak etkili olacak. Bazen ittifaklara yanlış yaptırmak da etkili olabiliyor. Bu anlamda 'ittifak olmamalıdır' diye bir fikre asla katılmıyorum."

ERDOĞAN İMASI: 'İSTANBUL'DAKİ RAKİBİMİ BİLİYORUM"

İsmail Saymaz'ın, Cumhur İttifakı'nın İstanbul'daki olası adaylarını sıralaması üzerine ise İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ima ederek, "Ben İstanbul'daki rakibi biliyorum. Onun için diğerleri beni ilgilendirmiyor" dedi.

İSTANBUL'DAKİ ETKİNLİKLERE DAVET EDİLMEMİŞ

"Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'daki son üç ziyaretinde sizi göremedik. Özel bir durum mu söz konusu?" sorusuna "Bu soruyu cevaplayamayacağım. Çünkü muhatabı ben değilim" yanıtını veren İmamoğlu, "Davet mi edilmediniz" sorusu üzerine ise "O katdar söyleyemyim. Sorunun muhatabı ben değilim. Bilgi sahibi olmadığınız bir hususta cevap da veremezsiniz” dedi.

Öne Çıkanlar