'Kabinenin gündeminde Kobane soruşturması var'

'Kabinenin gündeminde Kobane soruşturması var'
Erdoğan başkanlığındaki gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’a yönelik operasyonunun da masaya yatırılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Toplantıda, HDP’li siyasetçilere yönelik 6 yıl sonra düzenlenen ve aralarında Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in de olduğu 17 siyasetçinin tutuklandığı Kobane soruşturmasının konuşulacağı iddia edildi. Ayrıca Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ'a yönelik operasyonunun da kabinede ele alınacağı belirtildi.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun’un haberine göre toplantıda salgında alınan ek tedbirlerin topluma yansıması ve aşı çalışmaları konuşulacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın zatürre, hastanelerin doluluk durumu, erişkin yoğun bakım ve ventilatör doluluk oranlarıyla ilgili, Bilim Kurulu'nca eğitime başlanılması önerilen 2, 8 ve 12. sınıfların durumlarıyla ilgili Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, operasyonlara ilişkin de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir sunum yapması bekleniyor.

Toplantıda ayrıca istifa edeceğini açıklayan Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile görüşen Erdoğan'ın, kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor. Ayrıca Türkiye ile Libya Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Mutabakat Muhtırası’nın BM tarafından tescillenmesi ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin kabinenin diğer gündem maddeleri arasında olduğu kaydedildi.

Kabine toplantısında, 17 HDP'li siyasetçinin tutuklandığı Kobane soruşturmasının da gündem olacağı iddia edildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar