Kayseri'de sekiz belediye meclis üyesi CHP'den istifa etti: 'CHP değerlerinden uzaklaşıyor'

Kayseri'de sekiz belediye meclis üyesi CHP'den istifa etti: 'CHP değerlerinden uzaklaşıyor'
Kayseri'de sekiz belediye meclis üyesi CHP'den istifa etti. Kayseri İl Başkanının görevden alınmasını eleştiren ve delege seçiminde usulsüzlük yapıldığını söyleyen meclis üyelerinden Yörenç, CHP'nin değerlerinden ve ilkelerinden uzaklaştığını söyledi.

KAYSERİ - 14 VE 28 Mayıs seçimlerinin ardından 'değişim' tartışmalarının dinmediği CHP'de istifalar sürüyor.

Kayseri'de Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Cemal Yavuz, Talas Belediye Meclis üyeleri Ahmet Yörenç, Memduh Pektemir, İsmet Gürsel Kısır, Develi Belediye Meclis üyesi Tufan Özkan, Akkışla Belediye Meclis Üyesi Fahri Karakuş, Felahiye Belediye Meclis üyesi Aziz Canlı ile Özvatan Belediye Meclis Üyesi Nevzat Köse partilerinden istifa etti.

'HER YENİLGİNİN BİR BEDELİ OLMALI'

Düzenledikleri basın toplantısında konuşan Talas Belediye Meclis üyesi Ahmet Yörenç, "Bildiğiniz gibi çetin bir seçim sürecini geride bıraktık. Maalesef seçim sonucu beklentilerimize uygun sonuçlanmadı. Her yenilginin bir bedeli olmalı. Gelinen noktada bedelin ödenmediği gibi ödenmek istenmediği bellidir" dedi.

'İL YÖNETİMİNİN GÖREVDEN ALINMASINDAN RAHATSIZIZ'

Yörenç, istifa gerekçelerini ise şöyle anlattı:

'Genel Başkanımızın 'Seçimle gelen seçimle gitmeli' sözlerine rağmen il ve ilçe kongrelerine az bir süre kala seçilmiş il yönetiminin görevden alınarak yerine il yönetimi atanması her partili gibi bizleri de rahatsız etmiştir. Gerekçe ne olursa olsun yönetim kuralları ve delege seçimi sürecinde yapılan usulsüz uygulamalardan ve muhalif aday gözlemcilerinin sandık başında görev almasının engellenmesinden rahatsız olduğumuzu belirtiriz. Son genel seçimde sahada aktif görev yapan eski İl Kadın Kolları Başkanı Mevlidiye Kayabalı Sunu'ya Talas ilçesi mahalle delege seçiminde yapılan çirkin davranışı şiddetle kınıyoruz."

'ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR SON BULMALI'

CHP'nin değerlerinden giderek uzaklaştığını söyleyen Yörenç, "Bizler değerlerinden giderek uzaklaşan, savunduğu ilkeleri hiçe sayan, bu partiye emek verenlere el uzatmayıp öfke kusan anlayışları kabul etmiyoruz. Bugün bizler kırmadan, kızmadan, bağırmadan sadece demokratik hakkımızı kullanıyor ve birilerinin sesimizi duyması, haksız uygulamaların, parti içindeki çıkmazların, antidemokratik uygulamaların son bulması umudumuzla partimizden istifa ediyoruz. Bilinmesini isteriz ki bir yere gitmiyoruz. Atatürk’ün yolunda ilerleyip, aydınlık Türkiye uğrunda mücadeleyi de asla terk etmiyoruz”.

Yörenç, istifaların devam edeceğini de sözlerine ekledi. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar