Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Suçu sabit bir katilin serbest bırakılmasını emretmiş, ahlak bunun neresinde?

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Suçu sabit bir katilin serbest bırakılmasını emretmiş, ahlak bunun neresinde?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP'ye oy veren kitlenin sorgulanması lazım" sözünün Erdoğan tarafından çarptırıldığını söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Madımak Katliamı hükümlüsü Hayrettin Gül’ün cezasını kaldırmasını da hatırlattı.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kendisinin "Kitleler Sayın Erdoğan'a oy veriyorsa o kitlenin sorgulanması gerek. Toplumsal sorunumuz vardır" sözlerine "Burada gerçekten akli bir sıkıntı var. Sen kalkıyorsun 11, 12 yenilgi alıyorsun ve yenilgiden sonra hâlâ faturayı millete kesiyorsun" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Seçimden sonra yaptığı değerlendirmelerle ilgili bir cümlenin çarpıtıldığını savunan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Sivas Madımak katliamı hükümlüsü Hayrettin Gül’ün cezasını kaldırmasını hatırlatarak "Ahlak bunun neresinde?" diye sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir söyleşide sarf ettiği, "Bütün yaşananlara rağmen AKP'ye oy veren kitlenin sorgulanması" gerektiğine yönelik cümlenin, Erdoğan'ın Rusya lideri Putin ile görüşmesinin ardından uçakta dönerken yaptığı açıklamalarla çarptırıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Erdoğan yine sözlerimi çarpıtarak, yalanlarına devam etmiş. Bir sosyolojiden bahsederek, özeleştiri yaptığımı anlayamamış" dedi.

Erdoğan'ın Sivas Madımak katliamı hükümlüsü Hayrettin Gül’ün kalan cezasını 'hastalık gerekçesiyle' kaldırmasını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, "80 yaşının üstüne gelmiş emekli generallerimizi hapiste tutarken; suçu sabit bir katilin serbest bırakılmasını emretmiş. Şimdi söyler misiniz, ahlak bunun neresinde?" diye sordu.

'ÖZELEŞTİRİ YAPTIĞIMI ANLAYAMAMIŞ'

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımları şu şekilde:

"Erdoğan yine sözlerimi çarpıtarak, yalanlarına devam etmiş. Bir sosyolojiden bahsederek, özeleştiri yaptığımı anlayamamış.

Ben kendisinin “ahlaki ve siyasi meşruiyetinin olmadığını” söylemiştim. Erdoğan’ın uçan sarayına binen gazeteciler bu soruyu sormamış. Aynı, seçim öncesi Türkiye’nin doğalgaz borcunu erteleyip, Erdoğan’a kaynak yaratan Putin’in, bunu ne karşılığında yaptığını sormadıkları gibi…

'AHLAK BUNUN NERESİNDE?'

Ahlaki meşruiyeti olmayan Erdoğan, bu ülkeye ömrünü vakfetmiş, 80 yaşının üstüne gelmiş emekli generallerimizi hapiste tutarken; suçu sabit bir katilin serbest bırakılmasını emretmiş. Şimdi söyler misiniz, ahlak bunun neresinde?" (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar