Keskin Bayındır: Kürt sorununda çözüm statü ile sağlanır

Keskin Bayındır: Kürt sorununda çözüm statü ile sağlanır
DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Çözüm Abdullah Öcalan'dadır. Kürt sorununda çözüm statü ile sağlanır. Bunun dışında bir yol yok" dedi. Bayındır, Öcalan'a tecridin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Artı Gerçek - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Örgütü'nün Kayapınar'da bir düğün salonunda gerçekleştirdiği 2’nci Olağan Kongresi’nde konuştu.

Sözlerine Suruç'ta katledilen 33 kişiyi anarak başlayan Bayındır, "Kürt halkı üzerinde 100 yıldır kirli bir politika yürütülüyor" dedi. Bayındır şöyle devam etti:

'ORTADOĞU VE KÜRDİSTAN'IN KADERİNİ YENİDEN YAZMAK İSTİYORLAR'

"21’nci yüzyılda bütün güçlerin Ortadoğu ve özelde Kürdistan’da toplandığını biliyoruz. Ortadoğu ve Kürdistan’ın kaderini yeniden yazmak istiyorlar. Ancak hegemonlar, kapitalist devletler hiçbir zaman Ortadoğu’da toplumun sorunlarını çözmedi.

Biliyoruz ki Ortadoğu’da çözümün çaresi Abdullah Öcalan’ın yol ve yöntemleridir. Kürt sorunu ancak demokratik yollarla çözülür. Bütün dünya 100 yıldır Ortadoğu halkları için çözüm bulamadı. Sadece Abdullah Öcalan çözüm buldu."

FİLİSTİN İÇİN DEMOKRATİK KONFEDERALİZM ÖNERİSİ

"Kürt sorunu, Filistin sorunu demokratik yollarla çözülmezse, Ortadoğu’daki bu sorunlar her zaman devam eder. Ortadoğu’da 100 yıldır ölüm, talan ve katliam dışında bir şey yok. Abdullah Öcalan, Filistin için Demokratik Konfederalizmi önerdi. ‘İsrail-Filistin birlikte burada çözüm üretebilir’ dedi. Kürdistan sorunu için de çözüm Demokratik Özerklik'tir. Diyarbakır'dan bir kez daha diyoruz ki çözüm Abdullah Öcalan’dadır. Kürt sorununda çözüm statü ile sağlanır. Bunun dışında bir yol yok.

Sayın Abdullah Öcalan barış için mücadele ediyor. Buna rağmen ağır tecrit var. Tecridin kırılması sadece Kürt halkının sorunu değil, Türkiye’de barış ve özgürlük isteyenlerin sorunudur. Bunun için hep birlikte el ele vererek tecridi kıralım, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı özgürleştirelim, Kürt sorununu çözelim, Kürdistan’ı statü sahibi yapalım.” (MA)

Öne Çıkanlar