Kılıçdaroğlu, 1 Haziran'daki PM'yi erteledi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1 Haziran’da yapması beklenen CHP PM toplantısı, tebliğ süreci gerekçe gösterilerek ertelendi. Özgür Özel'e yakın CHP’liler ise “Tebliğ bahane edildi. Toplantı, PM’deki dengenin Özel lehine olduğu bilindiği için ertelendi” dedi

Kılıçdaroğlu, 1 Haziran'daki PM'yi erteledi

Artı Gerçek- Mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Büyük olasılıkla 1 Haziran’da Parti Meclisi’ni toplayacağız” açıklamasından geri dönüldü.

Toplantı, resmi yazı ile ileri bir tarihe ertelendi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasını taşımayan yazıda Parti Meclisi toplantısının ertelenme gerekçesi, "Parti Meclisi üyelerinin görevlendirmelerine ilişkin yazıyı henüz ilgili kamu kurumundan tebliğ alamamış olmaları" şeklinde açıklandı.

'TEBLİGATI ALMAK MAHKEME KARARINI TANIMAK DEMEK'

Kılıçdaroğlu'na yakın isimler, Temmuz 2020’de düzenlenen 37’nci Olağan Kurultay ile Parti Meclisi’ne seçilen üyelere resmi tebligatların yapılmasının ardından zaman kaybedilmeden toplantının gerçekleştirileceğini savundu.

Toplam 57 üyeden oluşan Parti Meclisi’nde Özgür Özel’e yakın isimlerin de yer aldığını belirten CHP’liler, “Tebligatı imza ile almak, mahkeme kararını tanıdıkları anlamına gelecek” görüşünü ileri sürdü.

PARTİ MECLİSİ ÖZEL'İN LEHİNE

Özel’e yakın partililer ise “Tebligatı almak, mahkeme kararını tanımaktır” çıkışının, “Çaresizliği gösterdiğini” belirtti.

Temmuz 2020 tarihli kurultay ile belirlenen Parti Meclisi’nde ağırlığın Özel lehine olduğunu kaydeden CHP’liler, “Dengeyi, algı yaparak mı değiştirmeye çalışacaklar?” diye sordu.

'KILIÇDAROĞLU PM'NİN DESTEĞİNİ ALAMAYACAK'

Kılıçdaroğlu’nun, “Parti Meclisi olmadan partiyi yönetmeye çalışacağını” öne süren partililer, BirGün’e yaptıkları değerlendirmede şunları söyledi:

“1 Haziran’da yapılacağı belirtilen toplantının ertelenme gerekçesi de kurul içindeki oy dağılımından çekinilmesi. Sayın Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’nin desteğini alamayacak. Bunu çok iyi bildiği için kurultayın ardından partinin en üst karar organını olan PM’yi de denklemin dışına çıkarmak istiyor.

İlk toplantıdaki kurultay iradesini kaldıramayacaklarını bildikleri için ‘Mahkeme kararını tanıyacaklar’ algısı ile toplantıya katılımı engellemek istiyorlar. O toplantıya katılacak, kurultay talebimizi, mahkeme kararıyla koltuğa oturanların yüzüne söyleyeceğiz.” (POLİTİKA SERVİSİ)

chp kemal kılıçdaroğlu Parti Meclisi ertelendi