Kılıçdaroğlu: Akşener'le aramızda bir kriz yok, ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Kılıçdaroğlu: Akşener'le aramızda bir kriz yok, ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz
Akşener’le arasında bir kriz olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘Yandaş medya bir kriz varmış gibi yansıtıyor ama bir kriz yok’ dedi.

Artı Gerçek-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’le önceki gün gerçekleştirdiği görüşmesini Halktv yazarı Fikret Bila’ya anlattı.

Kılıçdaroğlu, Akşener’in, "Altılı masa noter değildir. Bizim CHP’ye bir borcumuz yok. 31 Mart seçimlerinde ödedik. Hatta alacaklıyız" sözlerinin, "Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı" biçiminde yorumlanmasını değerlendirdi.

‘YANDAŞ MEDYA BİR KRİZ VARMIŞ GİBİ YANSITIYOR’

Bila, Akşener’le bu konuyu konuşup konuşmadıklarını Kılıçdaroğlu’na sordu. Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

"Bu konu açılmadı. Gayet sıcak, gayet samimi, çok verimli bir görüşme oldu. Bir sorun yok. Yandaş medya bir kriz varmış gibi yansıtıyor ama bir kriz yok. Biz ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Meral Hanım, soru sorulunca daha önce mutabakata vardığımız ilkeleri söyledi. Tabii bunu gazeteciler kriz diye yansıtıyor. Gazetecilere bir şey demeye hakkımız yok, kendi anlayışlarına göre yansıtıyorlar. Ancak bizim aramızda en küçük bir sorun yok. Adaylık konusunu da konuşmadık. Bunun acelesi yok. Önce ülke sorunlarını nasıl çözeceğimiz konusunu berraklaştırmamız gerekiyor. Nasıl bir yol haritası izleyeceğiz: Bu konuyu çalışıp netleştirmemiz gerekiyor. Daha önce de söylediğimiz gibi cumhurbaşkanı adayını 6’lı Masa belirleyecek. Henüz seçim takvimi bile belli değil. Seçim takvimi belli olunca 6’lı Masa olarak toplanacağız ve adayımızı belirleyeceğiz."

Kılıçdaroğlu, 6’lı Masa’da kriz yaratmak isteyenlerin boşuna uğraştıklarını da belirterek, "Biz 6 lider sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Ülkeyi iktidarın getirdiği bu durumdan birlikte çıkaracağız. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluk duygusu ve bilinciyle hareket ediyoruz, etmeye devam edeceğiz" dedi.(Kaynak)

Öne Çıkanlar