Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu: Adaya değil sisteme oy isteyeceğiz

Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu: Adaya değil sisteme oy isteyeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında gelecek seçimlerle ilgili partililerine seslendi, "adaya değil sisteme oy isteyeceğiz" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, 3 Aralık'ta düzenleyecekleri vizyon toplantısına işaret etti. Vizyon toplantısında hem seçimler ve sonrası ile ilgli Türkiye'ye hem de dünyaya mesaj ileteceklerini belirtti.

'YENİ TÜRKİYE İÇİN OY İSTEYECEĞİZ'

Milletvekili ve belediye başkanlarının vizyon toplantısına katılımının önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, toplantıda "neye oy isteyeceğimizi" konuşacağız dedi. CHP lideri seçimlerde adaya değil sisteme oy isteyeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız sadece bir adaya oy istemeyecek, dar bir zümrenin çıkarı için oy istemeyecek. CHP, adaya değil güç birliğine oy isteyecek. Daha adil bir düzen ve yeni bir Türkiye için oy isteyecek. Sadece Türkiye'yi yaşadığımız ekonomik krizden çıkarmak için değil, bundan sonra ülkemizi yapısal krizlerden kurtaracak yeni sistem için oy isteyeceğiz. Bu krizleri sonsuza kadar bitirmek için geliyoruz. Vatanseverlerle birlikte geliyoruz."

KILIÇDAROĞLU DÜNYAYA SESLENDİ: SENİNLE REKABET ETMEYE GELİYORUZ

Vizyon toplantısında dünyaya da mesaj ileteceklerini belirten CHP lideri ve şöyle konuştu:

"Ey dünya insanımız senin ucuz iş gücün değildi. Ülkemiz senin mülteci kampın değildir. Toprağımız sesin çöp depolama alanın değildir. Mahallelerimiz senin uyuşturucu baronlarının fink attığı bataklıklar değildir." dedi. Kılıçdaroğlu, vizyon Bu karanlığa asla ama asla mahkum değiliz. Dünyaya seslenip şunu söyleyeceğiz; seninle rekabet etmeye geliyoruz. O vizyon toplantısında dünyaya sesleneceğiz, seninle rekabet etmeye geliyoruz."

KILIÇDAROĞLU'NDAN EMEKLİLERE: BENİ ELEŞTİREBİLİRSİNİZ AMA BENİM DE SİZİ ELEŞTİRME HAKKIM VAR

Kılıçdaroğlu konuşmasının başında emeklilerin sorunlarına değindi. 14 milyon emeklinin intibak sorununun yıllardır çözülmediğine dikkat çeken CHP lideri emeklilerin ekonomik büyümeden pay alamadığını vurguladı ve şöyle dedi.

"Emekli büyümeden pay alamıyor, yüz karası bir kanun çıkardılar. Emekli kardeşlerime şunu söyledim beni eleştirebilirsiniz ama benim de sizi eleştirmeye hakkım var. Ekonomik büyümeden emekliler pay almasın diye kanun çıkaranlar, oy verenlere oy verirseniz iki elim yakanızda olur. 14 milyon kişisiniz. Türkiye’nin büyümesinden pay almayacak bir sınıf olarak tarihe geçtiniz."

'KİŞİ GÜCÜNÜ KOLTUKTAN ALMAZ, KOLTUĞA GÜÇ VERİR'

CHP lideri konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyım atanmasının ardından yaşanan sorunlara da dikkat çekti:

"Boğaziçi Üniversitesi ciddi bir sorunla karşı karşıya. Rektör hala koltuk peşinde. O üniversitesinde bırakın rektörlük yapmayı, o üniversitede profesörlük ünvanını alamayacak kişiyi getirip rektör yaptılar. Kişi gücünü koltuktan almaz, koltuğa güç verir. Keyfi olarak görevden alıyorsunuz hocaları. Bir üniversite hocasını üç ay süreyle üniversiteye gitmeyeceksin diye karar alınıyor. Olacak şey değil! Türkiye'deki bütün üniversite hocalarıma sesleniyorum. YÖK denen 12 eylül darbe hukukunun ürünü bir kurum kaldırılacaktır. gerçek anlamda üniversiteler özel ve özerk kuruluşlar olacaktır."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar