Kılıçdaroğlu: İktidar, destek için İmralı ve Kandil'le görüştü

Kılıçdaroğlu: İktidar, destek için İmralı ve Kandil'le görüştü
Kılıçdaroğlu, katıldığı yayında kendilerini sürekli Kandil'dekilerle birlikte hareket etmekle suçlayan iktidara karşı bir iddia ortaya attı ve “iktidarın kendilerine destek vermesi için İmralı’yla ve Kandil’le görüşmeler yaptığını” söyledi.

Artı Gerçek - Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı yayında PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmelerin bir kamu görevlisi tarafından yürütüldüğünü söyleyerek, “İsim açıklamam doğru olmaz, kamu görevlisinin ismini açıklamam doğru değil” ifadelerini kullandı.

Fox TV’de canlı yayına katılan Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili şöyle konuştu:

'İNSANDA BİRAZ AHLAK OLUR'

“Onlarla oturup konuşan o. Günün 24 saati bizi karalayan, onlarla konuşan o. Her türlü suçlamaya biz muhatap oluyoruz. Biz devleti yönetmiyoruz ki. Efendim, işte ‘Kılıçdaroğlu Kandil’le görüşüyor’ diyor. Bunu söyleyen insanı insan olarak kabul etmiyorum. Kardeşim sen bir devleti yönetiyorsun. Bu devlette bir Milli İstihbarat Teşkilatı var. Eğer ben Kandil’le görüşüyorsam veya PKK’yla görüşüyorsam sen bunun delillerini çıkarırsın, elime de kelepçeyi vurursun atarsın mahkemeye. Peki niye iftira atıyorsun?

Eğer bir terör örgütüyle muhatap olduysam, eğer bir teröristle yan yana gelip konuştuysam Allah belamı versin. Aksi halde bu iftirayı atanın Allah belasını versin. İnsanda biraz ahlak olur.

Konuşuyorlarmış. Onları kim konuşturuyor? Kandil’dekileri kim konuşturuyor? Kandil’dekilerin konuşması benim lehime mi, onun lehine mi? Akıl var, mantık var. Onun lehine.

Çünkü konuşturan o, söyleten o. Aklı başında olan herkes bunu bilir.

Kandil’in anahtarı onun cebindedir zaten.

Salih Müslim’i (PYD Eş Başkanı) terörist ilan ettiler değil mi? E onu Türkiye’ye davet eden o, kırmızı halılar seren o, ben mi davet ettim? O etti.

Şimdi o da konuşmuş. Salih Müslim’i kimin konuşturduğunu da biliyorum. Devletin en hassas kurumlarında çalışıp, devleti için değil Saray için çalışanlar onları konuşturuyor. Bunları biliyoruz. Yeri gelirse onun ismini de açıklarım.

İmralı’yla da belli aralıklarla görüşüyorlar. Kendilerine destek vermesi için ikna turları var. Bunları da biliyoruz. Bir kamu görevlisinin adını açıklamak doğru olmaz.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar