Kılıçdaroğlu'ndan SMS videosu: Tümüyle karartma altındayım

Kılıçdaroğlu'ndan SMS videosu: Tümüyle karartma altındayım
Kılıçdaroğlu, bir video yayınlayarak bugüne kadar partisine uygulanan karartma örneklerini sıralayarak, "Şimdi de gazetecilere programımızı duyuracağım kısa mesajı atamıyorum" diyerek tepki gösterdi: Ne istiyorsun Erdoğan, seçime mi girmeyeyim?

Artı Gerçek - Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) tepki gösterdi. Bir video paylaşımı yapan Kılıçdaroğlu "Karartma Altındayım" dedi.

"Tümüyle karartma altındayım" notuyla paylaştığı videoda Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Sürekli iftiralar, yalanlar, komplolar, sandıklarda tuhaflıklar, müşahitleri yasaklama çabaları, Babala TV’yle ilgili korkunç bir yalan kampanyası, montaj videolar, mobil ekranlarımızı yasaklamalar… Şimdi de gazetecilere programımızı duyuracağım kısa mesajı atamıyorum. Telekomünikasyon şirketleri gazetecilere SMS atmamı engelliyor. Tümüyle karartma altındayım.

Soruyorum Erdoğan: Seçime mi girmeyeyim? Bu mu istediğin? Türkiye’de seçim yapılamıyor. Korkak bu adam korkak. Bir korkak yüzünden ülke gidiyor. Seçim yapılamaz duruma geliyor. Ne istiyorsun bu ülkeden korkak adam?”

Bir önceki paylaşımında da halka gönderilmesi planlanan mesajın, BTK tarafından engellendiğini belirten Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoya "Erdoğan'ın zulmü ve yasakları varsa, benim de vicdanına güvendiğim halkım var. Beni ister sevin ister sevmeyin, ama bu videomu herkese yayın, gösterin, anlatın. EYT'den hakkını alamayanların ve sebebi ne olursa olsun bu ülkede mağduriyet yaşayan kim varsa hakkını geri vereceğim!" notunu düştü.

'O MESAJDA ŞUNU SÖYLEMİŞTİM'

Kılıçdaroğlu videoda şunları söyledi:

"Meydanlarda, televizyonlarda, gazetelerde uygulanan ambargolarla milletimize ulaşmamız engelleniyor. Bugün EYT konusunda yapacaklarımızı anlatmak için kısa bir mesaj gönderdik. Ancak BTK, bu kısa mesajımızı engelledi. Halkımızla buluşmamıza, size sesimizi duyurmamıza tahammül edemiyorlar. O mesajda şunu söylemiştim, EYT'deki çifte standart sona erecek. 8 Eylül 1999'da sigortalı olan emekliliğe hak kazanıyor ama bir gün sonrasında sigortalı olan tam 17 yıl sonra emekli olabiliyor. EYT'deki bu adaletsizliği bitireceğim. Vatanını seven sandığa gelsin.

'HERKES REHBERİNDEKİLERE GÖNDERSİN'

Şimdi, bu videoyu izleyen herkesten bir istirhamım var. Sevgili halkım, bu videonun altına videoyu indirebileceğiniz bir link bırakacağım. Şimdi herkes tüm rehberine bu videoyu göndersin. Saraya ve saray aparatı kurum yöneticilerine inat tüm milletimize ulaşacağız. Unutmayın, birleşe birleşe kazanacağız."

NE OLMUŞTU?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vatandaşlara, "Kredi kartı borçlarınızı, devletimizin hazinesi, bankalardan devralacak” şeklinde SMS göndermesinin ardından yasak kararı aldı.

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun imzasının yer aldığı, “SMS, MMS, aramalara yönelik önemli uyarı” başlıklı yazı bugün tüm GSM operatörlerine 'acil' notuyla gönderildi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar