Kılıçdaroğlu: Keşke mahkeme çağırsa, baronların ismini tek tek sayacağım

Kılıçdaroğlu: Keşke mahkeme çağırsa, baronların ismini tek tek sayacağım
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki uyuşturucu ticaretine yönelik açıklamaları nedeniyle hakkında dava açılmasını yorumladı: "Keşke mahkeme açılsa, keşke gel mahkemede ifade ver deseler. Bütün baronların isimlerini tek tek sayacağım."

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ekonomide önünü göremeyen çıkmaz bir sokakta olduğunu söyledi. Ekonomiyi bu durumdan çıkarmaları gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu "Biz Türkiye’nin bir pazar değil, katma değeri yüksek ürünler üreten bir güç olmasını istiyoruz. Bunları yaparken temiz para ile yapmak istiyoruz. Burada çok ciddi fon kaynakları var, bu fon kaynaklarının Türkiye’deki yatırımları finanse etmesini de istiyoruz. Çalışmamız bu çerçevede" dedi. Bu nedenle bilim ve teknolojideki seviyelerinin yanında dünyanın en önemli üniversitelerinin bulunduğu ABD ve ardından İngiltere'yi ziyaret ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu "Milyar dolarlık fonları yönetenlerle görüştük. Görüştüğümüz bir fon grubu 5 trilyon dolarlık bir fonu yönetiyor. Bugün görüştüğümüz 14 fon yöneticisi yaklaşık 100 milyar sterlinlik bir fonu yönetiyor. En son 342 milyar dolarlık bir teknoloji yatırımı yapan bir grupla görüşeceğim" bilgisini paylaştı.

Londra'da gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP lideri, yürüttükleri çalışmalara ilişkin kasım sonunda daha geniş kapsamlı açıklamalar yapacağını söyledi. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünün sağlanması halinde yatırımların önünün de açılacağını ifade etti.

'ERDOĞAN AİLESİNİN MAN ADASI'NDA OLDUĞUNU BİLİYORUM'

İngiltere’nin de kara para aklanan ülkelerden biri olduğu yönündeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Ben olumsuz bir görüşme yapmadım. Ben İngiltere’nin gri listede olduğun da bilmiyorum. İngiltere gri listede ise Türkiye gibi, o zaman fonlar gelmez. Bizim amacımız zaten, Türkiye’yi gri listeden çıkarmak. Kara para ile Türkiye’nin bir ilgisi olmamalı. Ama Man adası derseniz, ona katılırım. Man Adası ayrı. Man Adası’nda kara paranın aklandığını biliyorum. Bizim bazı iş insanlarının orada olduğunu biliyorum, Erdoğan ailesinin de orada olduğunu biliyorum; paralarının olduğunu biliyorum, o paraları Türkiye’ye getirirken sıfır vergi ödediklerini de gayet iyi biliyorum. Bizim için önemli olan, buradaki uluslararası fonların, teknolojik yatırımlara destek vermesi.”

'UYUŞTURUCU BARONLARI TÜRKİYE'DE CİRİT ATIYOR'

Kılıçdaroğlu, Sansür Yasası gerekçe gösterilerek ilk dava talebinin kendisine yönelmesi ile ilgili soru üzerine şu değerlendirmede bulundu: "Uluslararası uyuşturucu baronları Türkiye’de cirit atıyor. Keşke mahkeme açılsa, keşke gel mahkemede ifade ver deseler. Bütün baronların isimlerini tek tek sayacağım. Hepsini tek tek ama… Ne söyleyeyim şimdi. Adam Güney Amerika’dan uyuşturucu taşıyor, Mersin Limanı'na geliyor, buradan pazarlanıyor. Kim tutuklu? Kim gözaltına alındı? Uyuşturucu baronları ile benim hiç fotoğrafımı gördünüz mü? Hayır, göremezsiniz. Ama Erdoğan’ın da fotoğrafı var. Fotoroman Süleyman’ın da fotoğrafı var. Bir uyuşturucu baronu ile nasıl olur da bir siyasetçi kol kola girer? Eğer siz, uyuşturucu baronları ile yan yana poz verirseniz, polis bir şey yapamaz."

Avrupa'da yaşayan vatandaşlara, seçim zamanı değişim için oy kullanmaları çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, soru üzerine “Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş programı içinde, yurtdışı seçim çevresi oluşturma taahhüdümüz var. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız kendi vekillerini seçecekler. Onlar da parlamentoda temsil edilecekler” dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar