Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye 'tezkere' tepkisi: Milliyetçiyim diyorsan hayır diyeceksin

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye 'tezkere' tepkisi: Milliyetçiyim diyorsan hayır diyeceksin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Bahçeli'ye tezkere üzerinden yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Milliyetçiyim diyorsan sen de hayır diyeceksin" dedi.

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Irak ve Suriye tezkeresine kapıyı kapatan Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kılıçdaroğlu tezkereye hayır demesi halinde vatana ihanet edeceklerini akıllarından çıkarmamalı" sözlerine tepki göstererek, "Milliyetçiyim' diyorsan sen de hayır diyeceksin" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

GEZİ TUTUKLULARINA MESAJ

"Geçen hafta Can Atalay’ı Osman Kavala’yı ve Tayfun Kahraman’ı Silivri’de ziyaret ettim ayrıca Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i de Bakırköy cezaevinde ziyaret ettim. Devleti devlet yapan o devletin temel kurumlarıdır. Devletin temel kurumları üç ayak üzerine inşa edilir. Yasama yargı ve yürütme. Çağdaş demokrasilerde dördüncü ayak eklemiştir. Medya aynı zamanda denetleme kurumudur. Medya bu işlevini kaybettiği zaman yasam yargı ve yürütmeyi denetleyen bir organ kalmamıştır. Az evvel isimlerini saydığım insanlar haksız yere içerde tutuluyor."

Öyle bir noktaya geldik ki ekonomi artık dikiş tutmuyor. Dolar düşecekti, faizler aldı başını gitti. 200 lirayla ancak 20 tane simit alıyorsunuz. Türkiye, borç para buldu diye sevinen bir noktaya geldi.

'EMEKLİDE ÇALIŞANI CEZALANDIRAN BİR MODEL İNŞA ETTİLER'

Emekliler için bir şey söylemeyeceğim. Emekliler için söylediğimi hiçbir siyasi parti lideri söylemiştir. Bayramlarda birer maaş alsınlar diye verdiğim mücadele bir noktaya geldi. Emekliler geçinemiyorlar. emekliye sonunda dediler ki 5 bin lira ikramiye vereceğiz. Ama çalışan emekliye vermeyeceğiz. İlk defa ayrımcılık yaptılar. Şu soruyu sormuyorlar. Emekli hangi gerekçeyle çalışıyor. Yeteri kadar aylık vermiyorsun. Bu adam perişan vaziyette. Çalışanı cezalandıran bir modeli inşa ettiler şimdi. Bu da cumhuriyet tarihinde bir ilk. 5 bin lirayı da çok büyük bira para olarak da kimse görmesin. 5 bin lirada büyük para değil 500 tane simit alıyorsunuz.

ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNU

Bir yıldır barınma sorununu çözemediler. öğrencilerin başka yerlere mahkum olmasını istiyorlar çünkü. Yurt sorununu çözemediler, fahiş ev kiraları var bunları da çözemiyorlar.

BAHÇELİ'YE TEZKERE SORUSU

Şimdi önümüze bir tezkere getirecekler. Elbette terörle mücadele konusunda biz her yetkiye 'evet' deriz; ama anlamadığım bir şey var. Tezkerede 'Yabancı askerler gerektiğinde Türkiye'ye davet edilebilecek' deniliyor.

Birinci sorum, Devlet Bahçeli'ye. Partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi. Bahçeli, bu yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine 'evet' diyor musun, demiyor musun? Bu kadar açık!

İkinci soru: Bu yabancı askerler kimler? Hangi askeri terörle mücadele için Türkiye'ye davet edeceksiniz.

'Milliyetçiyim' diyorsan sen de 'hayır' diyeceksin.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞI

Filistin halkının haklı davasını savunmak ebetteki her ülkenin demokratik hakkıdır. 1970’lerde Devrimci Gençler de Filistin için mücadele ettiler. Onların mezarları da Filistin’de. Ama hiçbir haklı dava sivillerin öldürülmesine haklılık kazandırmaz. Sivillerin kadınların çocukların yaşlıların öldürülmesi asla doğru değildir. Sizin haklı davanızın üzerine gölge düşürür. Özellikle BM başta olmak üzere bu sorunun çözülmesi için çaba harcaması gerekir.

Bir sorun çözülecekse Filistin İsrail örneği verilir. Bu olayların büyümeden siviller öldürülmeden çocuklar öldürülmeden bu davanın sonlandırılması gerekiyor. Devlet olarak biz öteden beri bütün komşularımızla iyi ilişkiler kurardır. Atatürk’ün söylediği de budur. Bütün komşularla iyi ilişikler kurun asla içişlerine karışmayın. Arap ülkeleriyle tarihi sosyal kültürel ilişkilerinizi geliştirin. Bugüne kadar ilişkileri geliştirmeye çalıştık. Ak parti hükümetine kadar. Fakat biz gittik başta Mısır sonra Suriye, üstelik Mısır ile sınır ilişkimiz de yok. Şimdi Suriye’ye yalvarıyoruz ne olur bizimle barışın diye Mısır’a da yalvarıyoruz. Neden Türkiye bu pozisyona sürüklendi,. Bununda bütün vatandaşların sorgulamasını isterim.

'BAHÇELİ’YE DE SORMAK İSTERİM; BU MUDUR MİLLİYETÇİLİK'

Milliyetçiliği arıyorsan Kıbrıs’ın Beş Parmak Dağlarına bakarsın. Bakın yine milliyetçilikten söz edeyim, Akkuyu Nükleer Santrali. Rusların, limanı verdik, bizim topraklarda yapılıyor. CEO’su ne diyor? ‘Biz başka bir devletin topraklarında bu santrali kendimiz için inşa ediyoruz. Bu nükleer santral Rusya’ya aittir. Bu başka bir ülkenin topraklarında bulunan kendi santralimizdir.’ Lima konusunda da bir Rus yönetici, ‘Burası bizim limanımız. Burası tam organize bir gümrük bölgesi. Buraya sadece Rusya Federasyonu’ndan değil dünyanın farklı ülkelerinden de gemi alıyoruz.’ Yap işlet sahip ol yapısı! Bunlara sormak isterim, Bahçeli’ye de sormak isterim; bu mudur milliyetçilik? Kendi toprağını, limanını başka bir devlete veriyorsun, o bölgede bir tek TC vatandaşı bile giremiyor. Batsın sizin milliyetçilik anlayışınız. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar