Kılıçdaroğlu: SPK'da görevden almalar yetmez, borsada ne çalındığı derhal belirlenmeli

Kılıçdaroğlu: SPK'da görevden almalar yetmez, borsada ne çalındığı derhal belirlenmeli
SPK Başkanı Ünal ve kurul üyesi Akay'ın görevden alındı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "SPK'da görevden almalar yetmez. Tespit komisyonu bu süreçte borsada milletten ne çalındığı derhal belirlemeli" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Vekili Mutalip Ünal ve Sermaye Piyasası Kurulu Üyesi Ali Akay'ın görevden alınması üzerine bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, borsa manipülasyonlarına dair daha önceki açıklamalarını alıntılayarak, şöyle dedi:

"SPK'da görevden almalar yetmez. Tespit komisyonu bu süreçte borsada milletten ne çalındığı derhal belirlemeli, manipülatif operasyonlarla haksız zenginleşenlerin mal varlıklarına el konulmalı ve küçük yatırımcının zararı tazmin edilmelidir. Bunun altında hiçbir şeyi kabul etmem!"

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, borsadaki manipülasyon iddiaları üzerine 23 Eylül'de şu paylaşımları yapmıştı:

"Türkiye tarihinin en büyük borsa manipülasyonlarına şahit oluyoruz.

Küçük yatırımcıyı göz göre göre soyuyorlar. Piyasada küçük yatırımcılardan toplamda 5-5,5 milyar dolar çaldılar. SPK yetkilisi Bloomberg'e "sistemik risk" yok diyor. Yalan söylüyorlar, sistematik risk var.

Uyarmıştım, izliyorum demiştim. Tek tek not alıyorum derken blöf yapmıyordum. Soyguncuları uyarıyorum. Fitil fitil burunlarından getireceğim. Milletin parası onların boğazına dizilecek!

Buradan SPK’ya son kez sesleniyorum. Aklınızı başınıza toplayın ve görevinizi yapın.
Manipülatör grupları hemen temizleyin. Tekrar ediyorum, son kez…" (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar