Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi için 'Osmanlı' örneği: Sanayi devrimi gibi teknoloji devrimi de kaçar

Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi için 'Osmanlı' örneği: Sanayi devrimi gibi teknoloji devrimi de kaçar
İstanbul'da konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'ne yönelik baskıları, Osmanlı dönemini örnek göstererek eleştirdi; "Osmanlı nasıl sanayi devrimini kaçırdıysa, sizde teknoloji devrimini kaçırmış olursunuz" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rumeli Hisarı - Aşiyan Füniküler Hattı Açılışı'nda konuştu.

CHP lideri konuşmasında gelecek vurgusu yaptı, demokrasi sözü verdi ve şöyle dedi:

"Bizler hep beraber Türkiye'yi İkinci Yüzyıl'a hazırlayacağız. 6 lider bir aradayız. Bugün yaşadığımız şartları hepimiz biliyoruz ama hepimiz bu zorlukları nasıl aşacağımızı da biliyoruz. Eğer bu ülke en zor zamanlarda Milli Kurtuluş Savaşı'nı vermiş ve büyük başarılara imza atmışsa ve attığı imza bütün mazlum ülkelere örnek olmuşsa, onlarda kendi bağımsızlıklarını inşa etmişlerse Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında bu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız."

OSMANLI BENZETMESİ

Kılıçdaroğlu, açılış öncesinde Boğaziçi Üniversitesi'nin önünden geçtiğini hatırlattı ve üniversiteye yönelik baskıları eleştirdi:

"Boğaziçi Üniversitesi sadece Türkiye değil akademik dünya açısından da son derece önemli bir üniversite. Üniversitede her türlü düşüncenin özgürce tartışılması, bilgi üretmesi bir ülkenin ekonomik açıdan sıçramasına yol açar. Üniversiteyi felç ederseniz Osmanlı nasıl sanayi devrimini kaçırdıysa, sizde teknoloji devrimini kaçırmış olursunuz. Acaba bunun farkında mı devleti yönetenler? Bir kişi 'Ben vizyon sahibiyim' diyorsa önümüzdeki yüzyıldaki gelişmeleri görmek zorundadır. Hangi gelişmelerin olduğunu bilmek zorundadır. Bilgi üretmeyen bir ülkenin 21. yüzyılda sınıf atlaması mümkün değildir. Bilgiyi üniversitelerde üreteceğiz."

'SULTANIN SOFRASINA OTURANDAN HAYIR GELMEZ'

CHP lideri üniversiteye atamam kayyıma da gönderme yaptı ve şöyle konuştu:

"Eğer birileri sultanın sofrasında oturarak Boğaziçi'nde görev yapmaya çalışıyorsa oradan hayır gelmez. Kısır tartışmalar içinde 'Acaba belediye başkanına nasıl çelme takarım' anlayışına girerseniz devleti yönetemezsiniz, nitekim yönetemiyorlar." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar