Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Türkevi yanıtı: 'Muhalefet içinde yandaş aramaktan vazgeç'

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Türkevi yanıtı: 'Muhalefet içinde yandaş aramaktan vazgeç'
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Türkevi'nden neden bu kadar rahatsız, anlamıyoruz" sözlerine yanıt verdi: "Günahlarına devleti ortak etmekten ve muhalefet (!) içinde yandaş aramaktan vazgeç."

Artı Gerçek - Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini, adı rüşvet suçlamasıyla anılan New York'taki Türkevi'nden rahatsızlık duymakla suçlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Erdoğan, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın rüşvet suçlamasıyla yargılandığı davada adı geçen Türkevi'ne ilişkin "Devrik eski genel başkan Türkevi'nden niye bu kadar rahatsız, anlayamıyoruz" demişti.

'TÜRKİYE'YE AİT HER ŞEYLE GURUR DUYARIZ'

Kılıçdaroğlu'nun X hesabından Erdoğan'a yanıtı şöyle:

"Türkiye’ye ait her şeyle gurur duyar, devletimizle onur duyarız. Fakat Saray’daki zat, kendini devlet sanmakta ve tek adamlık sanrılarıyla yaptığı yanlışları devlete yıkmaya devam etmektedir! Geçmişte olduğu gibi, bugün de yarın da yaptığı her yanlışın hesabını sormak hem yurttaşlık hem de CHP’lilik görevidir!

Erdoğan, yine gerçeklerle algıları yer değiştirmeye başlamış; New York’taki Türkevi’nden rahatsızlık duyduğumuzu söylemiş. Anlaşılan, her yaptığına göz yumanlar ona sonsuz kudret hissi vermiş ki karşı çıktığımız yolsuzluk ve rüşvet iddialarını görmemiş! Erdoğan, şunu iyi bilmelisin ki Kemal Kılıçdaroğlu ismi sıradan bir isim olabilir, ancak yaptığın ve yapacağın her yanlışın hesabını soracak birisidir!

'MUHALEFET İÇİNDE YANDAŞ ARAMAKTAN VAGZEÇ'

Devrik lider diyorsun, Bay Kemal diyorsun ama “yolsuzluk yaptı, hırsızlık yaptı, devletin malını eş dost akrabalarına peşkeş çekti” diyemiyorsun… Sen, millet vicdanında yenilmiş bir adamsın... Günahlarına devleti ortak etmekten ve muhalefet (!) içinde yandaş aramaktan vazgeç. Ne CHP’de ne de bu halktan sana ortak çıkmaz! Unutma ki CHP, son kaledir ve yine unutma ki ilk direniştir… Nefesim her daim ensende olmaya devam edecek!"

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

Üst düzey bir Türk diplomat ve Türk iş insanlarından en az 100 bin dolar değerinde bedava uçak biletleri ve lüks otel konaklamaları üzerinden rüşvet almakla suçlanan New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında dava açıldı.

İddianamede federal savcılar, Türk diplomatların ve iş insanlarının Adams'ın New York belediye başkanlığı seçimi kampanyasına yasadışı yollardan para aktardığını kaydetti. Savcılar ayrıca bu diplomat ve iş insanlarının Adams'a lüks otellerde odaları, pahalı restoranlarda yemekler ve lüks seyahatler gibi olanaklar yağdırdığını söyledi.

Savcılara göre bunun karşılığında Adams, 2021'de içinde konsolosluğun da bulunduğu 36 katlı Türkevi'nin güvenlik standartlarına uygun olmamasına rağmen açılmasına izin verilmesi için şehir yetkililerine baskı yaptı.

New York'ta bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu sırada Türkevi'ni ziyaret edip övünce Kılıçdaroğlu'ndan tepki almıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar