Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na destek videosu: Beraat dışındaki her karar Saray talimatıdır

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na destek videosu: Beraat dışındaki her karar Saray talimatıdır
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava hakkında bir video paylaştı: Beraat dışında verilecek her karar Saray talimatının ve kumpasının itirafı olacaktır.

Artı Gerçek - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "YSK üyelerine hakaret" iddiasıyla ve 4 yıl 1 ay hapis cezası talebiyle yargılandığı dava hakkında bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu, Almanya'dan paylaştığı videoda, Cumhurbaşkanıu Tayyip Erdoğan'a "Saray'ı son kez uyarıyorum, yargının üzerinden elinizi çekin. Bu halk kimsesiz değildir. Aklınızı başınıza alın" diye seslendi.

HAKİMİN SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLAMASINI HATIRLATTI

CHP lideri, İmamoğlu'nun YSK üyelerine 'ahmak' diyerek hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya bakan hakimin daha önce bu sözlerin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hitaben söylendiğini öne sürdüğünü hatırlattı.

'BERAAT DIŞINDAKİ HER KARAR İTİRAF OLACAKTIR'

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Ekrem başkanın ve İstanbulluların yargılandığı davaya bakan hakim, daha önce 'Sözlerin kime yönelik olduğu, muhatabı belli. Tartışmasız Süleyman Soylu'ya karşı söylendiği' belli demişti. Bunu diyen bir hakimin vereceği karar açık ve nettir. Beraat dışında verilecek her karar Saray talimatının ve kumpasının itirafı olacaktır."

Kılıçdaroğlu, "Saray'ı son kez uyarıyorum, yargının üzerinden elinizi çekin. Bu halk kimsesiz değildir. Aklınızı başınıza alın" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar