Kılıçdaroğlu'ndan TBMM Başkanı Kurtulmuş'a açık mektup: Can Atalay ve Yargıtay tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan TBMM Başkanı Kurtulmuş'a açık mektup: Can Atalay ve Yargıtay tepkisi
Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a açık mektup yazdı. Şerafettin Can Atalay'ın cezaevinde tutulmasını eleştirerek, Yargıtay'ın AYM'ye açtığı davaya tepki gösterdi.

Artı Gerçek - Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a açık mektup yazarak Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili seçilmesine ve Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararına rağmen tahliye edilmeyen Gezi Davası tutuklusu avukat Can Atalay'ın cezaevinde tutulmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinde kaleme aldığı "TBMM başkanına açık mektup..." başlıklı yazıda, "Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nde 5 kişilik bir sözde yargıç grubunun anayasayı ve Meclis’in itibarını ayaklar altına almaya teşebbüs etmesidir. Yargıtay’daki 5’li sözde yargıç, verdikleri kararla yasamanın yetkisini ve hakkını tanımadıklarını ilan etmişlerdir. Sakın bize “Onlar da bağımsız tarafsız mahkemeler, verdikleri kararlara karışamayız, müdahale edemeyiz” gibi gerekçeler ileri sürmeyiniz. Çünkü anayasanın 138. maddesinde “Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler” hükmüne yer verilmiştir. Yani Türk milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılan yargı yetkisinin “anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak” kullanılması gereklidir" ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMI

Öne Çıkanlar